35 vuoden ura päättyi tylysti, Suomen F1-tähtien ex-pomo pakotettiin eroamaan – ”Olen pettynyt” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

35 vuoden ura päättyi tylysti, Suomen F1-tähtien ex-pomo pakotettiin eroamaan – ”Olen pettynyt”

Ron Dennis on joutunut jättämään paikkansa McLarenilla.

Ron Dennis ei jatka McLarenin toimitusjohtajana.

15.11.2016 19:46

Ron Dennis julkaisi tiistai-iltana tiedotteen, jossa hän kertoi joutuneensa jättämään paikkansa McLaren Groupin puheenjohtajana ja toimitusjohtajana. Vuonna 1981 McLarenille F1-tallin päälliköksi tullut Dennis auttoi nostamaan McLarenin pysyvästi lajin suuruuksien joukkoon.

69-vuotias Dennis omistaa yhtiöstä 25 prosenttia. Hän ja yhtiöstä myös 25 prosenttia omistava Mansour Ojjeh ajautuivat välirikkoon muutama vuosi sitten. Ojjeh ja tallista 50 prosenttia omistava bahrainilainen Mumtalakat Investmentin halusivat Dennisin ulos McLarenilta.

– Olen pettynyt, että TAG, Mumtalakat ja muut McLarenin suuromistajat pakottivat minut sivuun. He tekivät niin siitä huolimatta, että muut tahot varoittivat heitä seuraamuksista moneen otteeseen, Dennis kertoo tiedotteessa.

Mika Häkkinen ja Ron Dennis tekivät menestyksekästä yhteistyötä McLarenilla.

Dennis kertoo, että eroa vaatineet tahot antoivat vaatimuksensa syyksi hänen johtamistyylinsä.

– Johtamistyylini on aina ollut samanlainen. Se on auttanut McLarenin voittamaan 20 F1-maailmanmestaruutta, tullut automarkkinoille ja kasvanut 850 miljoonan punnan liiketoiminnaksi.

Dennis toimi F1-tallin tallipomona vuoteen 2009 saakka. Hänen alaisuudessaan tallissa ajoivat suomalaistähdet Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen. Tallipomona lopettamisensa jälkeenkin Dennis oli vaikutusvaltainen F1-tallissa.

– Aion jatkossakin käyttää huomattavaa omistustani ja paikkaani hallituksessa suojellakseni McLarenin intressejä ja arvoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?