Kiroilu pois F1-lähetyksistä? Bottas: ”Se ei koskaan auta mitään” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kiroilu pois F1-lähetyksistä? Bottas: ”Se ei koskaan auta mitään”

Valtteri Bottaksen ja Max Verstappenin mielestä F1-kuskien kiroilua ei pitäisi päästää ulos tv-lähetyksissä.

Valtteri Bottas

13.11.2016 6:35

Mercedeksen F1-tähdet Nico Rosberg ja Lewis Hamilton taistelevat Brasiliassa MM-tittelistä, mutta myös Sebastian Vettelin kielenkäyttö on ollut puheenaiheena Interlagosin radan varikolla.

Kaksi viikkoa sitten Vetteliltä kuultiin Meksikon kilpailun loppuhetkillä törkeää raivoamista tiimiradiossa. Kirosanojen käyttö riistäytyi täysin Vettelin hallinnasta, kun hän haukkui Max Verstappenia ja haistatteli jopa kilpailunjohtajalle Charlie Whitingille.

Se ei ollut mukavaa kuultavaa. On syytä muistaa, että monet nuoret katsojat pitävät F1-kuljettajia idoleinaan.

WILLIAMSILLA myös ensi vuonna ajavan Valtteri Bottaksen mielestä kuljettajien kiroilu pitäisi saada pois tv-lähetyksistä.

– Monet ihmiset pitävät F1-kuljettajia sankareinaan, joten pitäisi olla varovainen siinä, mitä televisiosta päästetään ulos, Bottas sanoi F1-sarjan virallisten verkkosivujen mukaan.

Bottakselta ei ole juuri kiroilua kuultu, hänen maanmieheltään Kimi Räikköseltä paljonkin.

– Henkilökohtaisesti ei ole koskaan tuntunut siltä, että minun pitäisi tosi vahvasti ilmaista tunteitani radion kautta, sillä se ei koskaan auta mitään, Bottas tuumi.

Tiimiradiokeskusteluita tuodaan tv-lähetyksissä ulos valikoidusti ja pienellä viiveellä. Kiroilua yritetään mahdollisuuksien mukaan peittää, mutta yleensä viesti on silti aika helppo ymmärtää. Aina se tulee jostakin julki alkuperäisessä muodossaan.

– Kilpa-autossa kuljettaja on vähän kuin omassa maailmassaan, ja jotkut näyttävät tunteitaan enemmän kuin toiset. Ehkä jatkossa olisi kuitenkin parempi, ettei tallin ja kuljettajan välisiä keskusteluita päästettäisi liian paljon ulos, Bottas sanoi.

VERSTAPPEN ON samaa mieltä Bottaksen kanssa.

– Kun käynnissä on kova kaksintaistelu, siinä voi tulla sanottua tosi pahasti. Ehkä kiroilua ei pitäisi tuoda lähetyksissä ulos lainkaan. Pitää ajatella myös nuorta sukupolvea, 19-vuotias hollantilainen sanoi.

– Jos jalkapalloilijoilla olisi mikrofonit, kuvitelkaa, miten paljon kaikenlaista heidän suustaan voisi tulla ottelun aikana, Verstappen muistutti.

Myös kilpailunjohtaja Whiting on sitä mieltä, että tiimiradiopuheiden julkaisemista kannattaisi ehkä ainakin vähentää.

– Se on asia, josta meidän pitää keskustella, Whiting sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?