Formula 1

Saksalaislehti: Yllätysnimi korvaa Bernie Ecclestonen F1-sarjassa

Julkaistu:

Formula 1
Ex-tallipäälikkö Ross Brawn korvaa vuosikymmeniä formuloita hallinneen Bernie Ecclestonen.
Saksalaislehti Auto Bildin saamien tietojen mukaan Ross Brawn on tehnyt sopimuksen F1:stä hallinnoivan Liberty Median kanssa. Lehden tietojen mukaan myös kansainvälinen autourheiluliitto FIA on hyväksynyt sopimuksen. Näin Brawn, 61, korvaa jo vuosikymmeniä F1-sarjaa voimakkain ottein hallinneen Bernie Ecclestonen.

Formulat vuonna 2014 jättänyt Brawn voitti urallaan yhteensä kahdeksan valmistajien maailmanmestaruutta eri rooleissa. Parhaiten britti muistetaan ajastaan Ferrarilla, kun hän italialaistallin teknisenä johtajana voitti yhdessä Michael Schumacherin kanssa viisi peräkkäistä maailmanmestaruutta. Myös Brawnin oma talli, Brawn GP, niitti menestystä sen ainoalla kaudellaan vuonna 2009. Tuolloin talli voitti sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruuden, kun Jenson Button voitti moottoriurheilun kuninkuusluokan MM-sarjan.

Yhdysvaltalainen Liberty Media osti F1-sarjan syyskuussa noin neljällä miljardilla eurolla. Ecclestone säilytti silloin asemansa sarjan toimitusjohtajana, mutta nyt näyttää siltä, että 86-vuotias bisnesmies on lopullisesti syrjäytetty vallan kahvasta.

Ecclestonen korvaajaksi oln aiemmin huhuttu Red Bullin tallipäällikkö Christian Horneria ja Formula E:ssä uraa luovaa Alejandro Agagia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt