Formula 1

Valtteri Bottas teki erikoisen ennätyksen Meksikon gp:ssä

Julkaistu:

F1
Bottas on MM-sarjassa kahdeksantena.
Valtteri Bottaksella oli varsin yksinäinen ajo kahdeksanneksi F1:n Meksikon gp:ssä. Williams-kuski lähti kisaan juuri kahdeksannesta ruudusta, ja alkukierroksien taisteluiden jälkeen hänen sijoituksensa vakiintui.

Bottas piti kisan alussa takanaan kotiyleisön suosikkia Sergio Pereziä, joka ei päässyt suomalaisesta ohi ja sai lopulta tyytyä kymmenenteen sijaan.

– Kun renkaistani alkoi kadota pito, se oli melko vaikeaa. Onneksi hänellä tuntui kuitenkin olevan vaikeuksia seurata minua keskisektorilla nopeissa mutkissa. Meillä oli myös hyvä suoranopeus, joten sekin auttoi, Bottas selvitti.

Bottas mittautti kisan alkupuolella pääsuoralla huippunopeudekseen 372,5 kilometriä tunnissa, mikä on F1-historian kovin kilpailuissa mitattu huippunopeus. Pari pitkää suoraa ja vain vähän nopeita mutkia sisältävä rata sopi hyvin Williamsin autolle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomalaisen ajamista vaikeutti hieman se, että Carlos Sainz osui häneen takaapäin kakkosmutkassa lähdön jälkeen.

– Se vaurioitti autoni pohjaa. Menetin noin kymmenen prosenttia downforcesta, joten voi vain kuvitella mikä olisi ollut mahdollista ilman sitä, todennäköisesti olisin taistellut (Nico) Hülkenbergin kanssa.

Hülkenberg päihitti Bottaksen vajaalla seitsemällä sekunnilla, ja Force India kasvatti etumatkansa Williamsiin valmistajien MM-sarjan nelostilalla yhdeksään pisteeseen.

– Teimme kaiken oikein strategian suhteen, pysähdysten ajoitus oli ihanteellinen. Minulla alkoi olla ongelmia renkaiden kanssa neljä kierrosta ennen maalia, joten taktiikka meni nappiin.

Bottas on kahdeksantena myös kuljettajien MM-sarjassa, tasapisteissä seitsemäntenä olevan Perezin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt