Formula 1

F1-mestari oli koulukiusattu – ”Sinusta ei koskaan tule kilpa-ajajaa”

Julkaistu:

Formula 1
F1-tähti Lewis Hamilton muisteli sitä, miten häntä kohdeltiin koulussa ja kartingradoilla.
Tummaihoiset Hamiltonit olivat 1990-luvulla Britannian kartingkisoissa aina suuri ihmettelyn aihe, kun he saapuivat radalle.

– Mikroautoni oli tungettu auton tavaratilaan. Kaikilla muilla oli varikkoteltat ja parasta kalustoa. Me olimme niin amatöörejä kuin vain voi olla, ja kaikkien katseet olivat meissä. He ajattelivat, että mitä me oikein teemme siellä. Olimme ainoa musta perhe, ja se oli samanlaista joka viikonloppu, Lewis Hamilton muisteli Complex-sivuston haastattelussa.

– Isäni sanoi aina, että hoida puhuminen radalla, joten tein niin alusta asti. Anna tulostesi puhua kovempaa kuin mikään muu. Sinun ei tarvitse sanoa mitään näille muille ihmisille. Niin isä aina sanoi.

Hamilton, 31, on aiemminkin kertonut, että häntä kiusattiin koulussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kohtasin paljon rasismia siellä missä kasvoin. Olin koulukiusattu, mutta se varmasti teki minusta vahvemman.

– Lapset huutelivat minulle ja opettajat sanoivat, että sinusta ei koskaan tule kilpa-ajajaa, sinä et koskaan nouse mihinkään. Minut todella yritettiin painaa alas.

Nyt Hamilton tienaa kymmeniä miljoonia euroja vuodessa. Hän on kolminkertainen maailmanmestari ja taistelee jälleen MM-tittelistä tallikaveriaan Nico Rosbergia vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt