Formula 1

F1-mestari vastasi Verstappenin ala-arvoiseen töksäytykseen – hollantilaisteini selitteli erikoisesti

rac

Julkaistu:

formula 1
Jacques Villeneuven mielestä Max Verstappen vei keskustelun tason ”naurettavaksi”.
Red Bullin 18-vuotias hollantilaiskuljettaja Max Verstappen kohautti aiemmin tällä viikolla, kun hän hyökkäsi verbaalisesti Jacques Villeneuven kimppuun. Verstappenin synnyinvuonna 1997 maailmanmestaruuden voittanut Villeneuve oli Belgian GP:n jälkeen erittäin kriittinen hollantilaista kohtaan ja sanoi, että Verstappen ”tappaa vielä jonkun”, jos hän ei rauhoitu. (yllä olevalla videolla kuvakooste Verstappenista)

Verstappen vastasi mauttomasti, sillä hän sanoi Hollannin yleisradiolle, että Villeneuven pitäisi olla hiljaa, onhan hän itse aiheuttanut kuoleman (Australian GP:ssä 2001, kun ratavalvoja Graham Beveridge kuoli Villeneuven ja Ralf Schumacherin kolarin seurauksena).

– Tein loogisia kommentteja siitä, mitä kilparadalla tapahtui. Nyt koko homma on mennyt täysin yli, se on turhaa ja epäkunnioittavaa (ratavalvojan) perhettä kohtaan. Tähän aiheeseen ei ole enää mitään lisättävää. Homma on mennyt naurettavaksi, Villeneuve sanoi Autosportin mukaan.

– Joku selvästikin kertoo hänelle mitä sanoa ja mitä ajatella. Jos kyseessä on sama henkilö kuin se, joka ohjeistaa häntä ajamisessa ja kilparadalla käyttäytymisessä, se on erittäin huolestuttavaa.


Villeneuve saattaa viitata joku-kommentillaan Verstappenin isään Jos Verstappeniin, joka on koulinut ja työntänyt poikaansa eteenpäin toimien aiemmin muun muassa tämän managerina. Verstappeneilla on hyvin läheiset välit.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos Verstappen ajoi formula ykkösissä kilpaa vuoteen 2003 asti. Sen jälkeen äkkipikaisena tunnettu isä-Verstappen on ollut uutisotsikoissa muun muassa väkivaltaisen käytöksensä takia.

Verstappen selitellyt lausuntoaan erikoisesti

Max Verstappen on Monzassa selitellyt lausuntoaan Villeneuvesta ja jonkun tappamisesta.

– He eivät kirjoittaneet, että mainitsin sen olevan mielestäni epäkunnioittavaa kuolleen ratavalvojan perhettä kohtaan, että hän (Villeneuve) puhuu kuolemista.

Verstappenin selittelyt ovat sikäli erikoisia, että hän alleviivaa yhä mauttomana pidettyä kommenttiaan: Verstappen toi tarkoituksella esiin kuolemaan johtaneen onnettomuuden, jossa Villeneuve oli osallisena.

– Viittasin vuonna 2001 tapahtuneeseen asiaan.

– En puhunut tappamisesta. Sanoin, että se oli kuolettava onnettomuus. Loppujen lopuksihan (ratavalvojan tappanut) rengas oli autosta, eikö niin? Verstappen sanoi Autosportin mukaan.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt