Red Bullin F1-pomolta tylyä puhetta suomalaiskuskista

Red Bullin F1-konsultti Helmut Marko ei ole tyytyväinen nuoren suomalaiskuljettajan suorituksiin.

Niko Kari voitti viime vuonna F4-luokassa Pohjois-Euroopan alueen mestaruuden.

23.7.2016 8:34

Nuoresta ajajalahjakkuudesta Niko Karista on toivottu seuraavaa suomalaista F1-kuljettajaa. Red Bull valitsi Karin nuorten kuljettajien ohjelmaansa viime kauden jälkeen.

Vasta 16-vuotias Kari on kuitenkin ajanut hyvin epätasaisesti F3-luokan EM-sarjassa. Tuusulalainen on päässyt kolmesti palkintopallille, mutta on sarjassa vasta 14:ntenä, kun jäljellä on vielä neljä kilpailuviikonloppua.

Ilta-Sanomat kysyi Red Bullin F1-konsultilta ja myös junioriohjelmaa vetävältä Helmut Markolta, miltä Karin tilanne tällä hetkellä näyttää.

Marko ei ole tyytyväinen Karin suorituksiin.

– Hänen tuloksensa menevät koko ajan ylös ja alas. Hänellä ei ole lainkaan tasaisuutta. Joskus hän on nopea ja joskus häntä ei näy missään, Marko sanoi Hungaroringin varikolla.

– Se mitä hän on tähän asti osoittanut, niin se ei riitä. Hänen täytyy kehittyä todella paljon, Marko arvioi Karin jatkomahdollisuuksia Red Bullin junioriohjelmassa.

Red Bullin junioritiimi on ollut viime vuosina nopein tie kuninkuusluokkaan. Sitä kautta F1-sarjaan asti ovat nousseet mm. Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Daniil Kvjat ja Carlos Sainz.

Entinen F1-kuski Helmut Marko vetää Red Bullin nuorten kuljettajien ohjelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?