Villi huhu Räikkösestä – korvaaja tulossa jo pian?

Meksikossa huhutaan, että Kimi Räikkönen saattaa pian menettää paikkansa Ferrarilla.

Kimi Räikkönen

3.6.2016 5:00

Force India -tallin meksikolaiskuljettajan Sergio Perezin isä on vihjaillut kotimaassaan, että iso F1-uutinen on tulossa ensi viikolla Kanadan GP-viikonloppuna.

Se on saanut Meksikossa liikkeelle villejä huhuja. Sombrerokansan maassa huhuillaan, että Perez saattaa ottaa hyvin pian tai viimeistään tämän kauden jälkeen Kimi Räikkösen paikan Ferrarilla.

Perezin isän vihjailut liittyvät kuitenkin paljon todennäköisemmin siihen, että Force India ilmoittaa tehneensä sponsorisopimuksen hollantilaispanimo Heinekenin kanssa.

Huhunikkareita toki kiehtoo sellainen teoria, että Räikkösen surkea suoritus Monacon GP:ssä antaa Ferrarille hyvän syyn kuljettajavaihdokseen – samalla tavalla kuin Daniil Kvjatin törmäily Sotshissa antoi Red Bullille syyn korvata venäläiskuljettaja 18-vuotiaalla hollantilaisella Max Verstappenilla.

Pitää kuitenkin muistaa, että Räikkönen on aloittanut kautensa paremmin kuin viime vuonna ja hän on tallikaverinsa Sebastian Vettelin edellä MM-sarjassa pistein 61–60.

Huhuille pontta on varmasti antanut myös se, että Perez onnistui loistavasti Monacossa ja sijoittui siellä kolmanneksi.

Perezin taustalla on jo pitkään ollut maailman rikkaimpiin miehiin kuuluvan Carlos Slimin perhe. Viime vuonna Perezin maanmies Esteban Gutierrez sai Ferrarin varakuskin paikan paljolti Meksikosta tulleiden sponsorirahojen avulla. Tänä vuonna Gutierrez kilpailee jenkkitalli Haasin autolla.

Latinalaisen Amerikan suurimman telekonsernin, meksikolaisen America Movilin tytäryhtiö Claro kuuluu edelleen Ferrarin sponsoreihin. Carlos Slim on America Movilin pääjohtaja.

Jo aiemmin tänä vuonna on huhuiltu, että Perez on yksi korvaajaehdokkaista, jos Räikkönen ei jostain syystä jatka Ferrarilla tämän kauden jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?