Formula 1

Tämä mies päätti venäläisen F1-kuskin pudottamisesta – suoraa puhetta potkujen syistä

Julkaistu:

Formula 1
Red Bullin F1-konsultti Helmut Marko kertoo, miksi Daniil Kvjat menetti paikkansa Max Verstappenille.
Red Bullin kuskikaksikko tästä eteenpäin on Daniel Ricciardo ja Max Verstappen. Kotikisassaan pahasti törmäillyt venäläiskuljettaja Daniil Kvjat joutuu palaamaan Red Bullin kakkostalliin Toro Rossolle, jossa toisena kuskina jatkaa Carlos Sainz.

Red Bullin F1-neuvonantaja Helmut Marko teki päätöksen kuljettajavaihdoksesta. Markolla on jo pitkään ollut hyvin vahva asema Red Bullin moottoriurheiluorganisaatiossa.

– Ensisijaisesti halusimme tällä ratkaisulla poistaa paineita Daniililta. Hän ei ole pystynyt samanlaisiin suorituksiin kuin viime vuonna. Hän oli keskimäärin kolmesta viiteen kymmenystä hitaampi kuin Ricciardo. Viime vuonna he olivat vielä tasoissa, Marko perusteli päätöstä Motorsport-Total -verkkolehdessä.

– Hän ajoi hyvin epätasaisesti. Oli paljon ylä- ja alamäkiä. Joskus hän onnistui, niin kuin näimme Kiinassa, mutta hän asetti itsensä paineen alle. Kolari Sotshissa oli seurausta sisäisistä paineista, jotka hän oli itse kasannut. Ne eivät tulleet meidän puoleltamme. Meillä on kuitenkin mahdollisuus asettaa hänet jälleen Toro Rossolle, Marko jatkoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Markon mielestä oli vaara, että Kvjat ajautuu yhtä vaikeaan tilanteeseen kuin Romain Grosjean kaudella 2012 Lotuksella.

– Romain Grosjean oli aiemmin samanlaisessa tilanteessa, ja hän oli sitten jatkuvasti mukana kolareissa. Sellaisen tilanteen halusimme välttää.

Red Bull halusi myös rauhoittaa tilannetta Toro Rosson leirissä.

– Toro Rossolla on ollut aika rauhatonta Verstappenin ja Sainzin välillä. Siellä on ollut paljon sisäisiä ongelmia, Marko sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt