Formula 1

Räikkönen kärkiryhmässä – Rosberg törmäili

Julkaistu:

Formula 1
Australian F1-kisan harjoituspäivä oli talleille ja kuljettajille varsin turhauttava.
Sateinen sää häiritsi Melbournessa ajamista perjantain molemmilla harjoitusjaksoilla. Albert Parkin rata pysyi märkänä ja liukkaana.

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ajoi Mercedes W07:llä toisissakin harjoituksissa nopeimman kierroksen välikelin renkailla. Force Indian saksalaiskuljettaja Nico Hülkenberg oli toinen ja Kimi Räikkönen kolmas.

Räikkösen aika oli 0,6 sekuntia huonompi kuin Hamiltonilla, mutta hän ajoi sen aiemmin hieman liukkaammalla radalla.

Valtteri Bottas kurvasi varikolta radalle vasta seitsemän minuuttia ennen harjoitussession päättymistä. Hän ei kuitenkaan ajanut yhtään aikakierrosta. Myös kuusi muuta kuljettajaa jätti aikakierroksen ajamatta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mercedeksen Nico Rosberg törmäsi melko kevyesti nokka edellä radan reunamuuriin. Etusiiveke irtosi, ja Rosberg joutui jättämään hopeanuolen radan varteen, kun vielä tunnin verran harjoituksia oli jäljellä.

Rosbergilla oli autossaan aivan uusi keula, jota hän ei käyttänyt vielä ensimmäisellä harjoitusjaksolla. Ennen ulosajoa talli huomasi, että välikelin renkaat olisi kannattanut vaihtaa täyden sadekelin renkaisiin. Sitä ei kuitenkaan voitu kertoa Rosbergille, koska tiimiradion käyttöä koskevat uudet säännöt estivät sen.

Lauantain aika-ajoihin ennustetaan pilvistä, mutta poutaista säätä. Myös sunnuntain kilpailu päästään ajamaan sääennusteiden mukaan kuivissa oloissa.Jos yllä oleva twiitti ei näy, sen voi katsoa tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt