Formula 1

F1-mestari Hamilton lyttäsi Räikkösen kokeilun – julkaisi kuvan Kimistä Instagramissa

Julkaistu:

Formula 1
Lewis Hamilton ei ilahtunut Kimi Räikkösen autosta torstain F1-testeissä.
Ferrari ja FIA testasivat yhteistyössä suomalaiskuljettaja Kimi Räikkösen autossa uutta turvakehikkoa, jonka tarkoitus on suojata kuljettajien päätä.

Räikkönen kommentoi kokeilun jälkeen, ettei kysymyksiä aiheuttanut näköhaitta ollut kovinkaan merkittävä.

Kuskien näkökentän heikkenemisen lisäksi turvakehikkoa on kritisoitu erityisesti sen esteettisyyden vuoksi.


Yksi kriittisimmistä suhtautujista on ollut kolminkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton. Hamilton toi mielipiteensä esiin jo haastatteluissa, mutta terävöitti vielä viestiään Instagramissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pliis, ei!

– Tämä on Formula 1 -historian hirveimmän näköinen osa. Arvostan turvallisuuden tavoittelua, mutta tämä on Formula 1, ja (avoimet ohjaamot) ovat nykyisellään täydellisen hyvät, Hamilton lyttäsi kokeilussa olleen uudistuksen.Siinä missä Felipe Massa ilmoittautui uudistuksen tueksi turvallisyyssyistä, Nico Hülkenberg oli samoilla linjoilla Hamiltonin kanssa.

– Älkää tehkö sitä. Se lähettää väärän viestin. F1 on erittäin turvallista tällä hetkellä, Hülkenberg sanoi FIA:n suuntaan Autosportin mukaan.

Force Indian saksalaiskuljettaja muistutti F1-sarjan olevan jo hyvin turvallinen. Riskejä ei voi kokonaan poistaa. On myös huomionarvoista, että halo-kehikkokaan ei pysty estämään kaikkia mahdollisia pääiskuja tai kohti kuljettajaa lentäviä osia.

– Se näyttää hirvittävältä. En pidä siitä, ja se on vain yksi niistä asioista, joista en henkilökohtaisesti pitäisi. Lajia ei voi sterilisoida. Vaaran elementti pitää olla mukana - sellaista seksikkyyttä ja kiinnostavuutta Formula 1 tarvitsee, Hülkenberg sanoi.

– Turvallisuusstandardit F1:ssä ovat todella korkealla ja hyvällä tasolla. Hyväksyn tyytyväisenä ne riskit.

Perjantaina ajetaan talven viimeinen testipäivä Barcelonan kupeessa Montmelóssa sijaitsevalla moottoriradalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt