Michael Schumacherin onnettomuudesta kaksi vuotta – näin F1-legendan perheen elämä on jatkunut - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Michael Schumacherin onnettomuudesta kaksi vuotta – näin F1-legendan perheen elämä on jatkunut

Michael Schumacherin onnettomuus sattui kaksi vuotta sitten.

Julkaistu: 28.12.2015 7:28

Michael Schumacherin perhe menestyy isän surullisesta kohtalosta huolimatta.

FORMULALEGENDA Michael Schumacherin kohtalokkaasta hiihto-onnettomuudesta tulee huomenna kuluneeksi kaksi vuotta. Seitsenkertainen maailmanmestari löi Ranskassa lasketellessaan päänsä kiveen ja sai vakavan aivovamman.

Schumacher oli keinotekoisessa koomassa 159 vuorokautta. Syyskuusta 2014 lähtien häntä on kuntoutettu perheensä kotitalossa Sveitsissä Geneve-järven rannalla.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta Schumacherin perhe on onnistunut jatkamaan elämäänsä. Schumacherilla on vaimonsa Corinnan kanssa kaksi lasta: tytär Gina-Marie, 18, ja poika Mick, 16.

Corinna Schumacher

Michael Schumacher ja Corinna Betsch menivät naimisiin elokuussa 1995. Corinna on pysynyt miehensä rinnalla tiukasti myös onnettomuuden jälkeen.

Erityisen tarkasti Corinna Schumacher on pitänyt huolta perheensä yksityisyydestä. Ulkopuolisilla ei ole mitään asiaa Michaelin sairasvuoteen lähettyville. Corinna on myös onnistuneesti haastanut oikeuteen saksalaisia juorulehtiä, jotka ovat levittäneet perättömiä tietoja Michaelin terveydentilasta.

Vaikeina aikoina Corinna Schumacherin henkireikä on ollut ratsastus. Hän omistaa kaksi nimeään kantavaa hevostilaa, yhden Sveitsissä ja toisen Yhdysvalloissa.

Tilat keskittyvät lännenratsastukseen, ja Sveitsin-tilalla järjestetään sen alalajin reiningin MM-kilpailut elokuussa. Myös Corinna kilpailee amatöörisarjoissa menestyksekkäästi. Hänen kerrotaan olevan erittäin pidetty hahmo ratsastuspiireissä.

Gina Schumacher

Gina Schumacher on perinyt äitinsä rakkauden ratsastukseen. Hän voitti juniorien mestaruuden reiningin EM-kilpailuissa viime kesänä sekä henkilökohtaisessa kisassa että joukkuekilpailussa. Kilpailu pidettiin Schumacherien kotitilalla Sveitsissä.

– Gina on poikkeuksellisen lahjakas ratsastaja. Hän tekee lujasti töitä ja hän on riittävän kylmähermoinen, minkä hän todisti EM-kilpailussa, Saksan maajoukkueen valmentaja Nico Hörmann kehui Die Weltin haastattelussa.

– Heidän kotiharjoittelunsa on erittäin ammattimaista. Lisäksi Corinna ratsastaa itsekin erittäin hyvin. En kuitenkaan usko, että hän painostaa Ginaa liikaa.

Reiningissä ratsukot esittävät ennalta määrätyn ohjelman, joka sisältää muun muassa laukanvaihtoja, laukkaympyröitä ja peruutusta. Lajin juuret ovat pohjoisamerikkalaisessa karjapaimenperinteessä.

Mick Schumacher

Michael Schumacher toivoi poikansa ollessa vielä taaperoikäinen, ettei tämä alkaisi autourheilijaksi. Isä pelkäsi nimensä olevan liian suuri rasite.

Kilparadat vetivät Mickiä puoleensa isän toiveesta huolimatta. Kartingaikoinaan hän kuitenkin kilpaili äitinsä tyttönimellä. Yksi Mickin kilpakumppaneista oli suomalainen Niko Kari, joka pitää tiiviisti yhteyttä häneen.

– Mick on tosi mukava kaveri. Tutustuimme, kun ajoimme kartingia samassa luokassa. Uskon, että hänkin menee formuloissa vielä pitkälle, Kari kertoi hiljattain Ilta-Sanomille.

Viime kaudella Mick Schumacher ajoi jo Saksan Formula 4 sarjaa omalla nimellään ja voitti yhden osakilpailun. Marraskuussa Mick vieraili ensi kertaa Ferrarin tehtaalla Maranellossa. Ferrarin harkitsee Mickin kutsumista juinoriakatemiaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?