Formula 1

Alonsolta vuoden möläytys

Julkaistu:

Formula 1
Fernando Alonso möläytti Suzukassa ja suomalaiset kolaroivat Sotshissa.
Tässä ovat Ilta-Sanomien kauden F1-valinnat, osa 3:

Vuoden möläytys: Alonso Suzukassa

Fernando Alonso ei peitellyt pettymystään Hondan moottoriin japanilaisyhtiön kotikisassa Suzukassa.

– Tämä on GP2-moottori, GP2-moottori. Aargh! Alonso karjaisi tiimiradioon kuin haavoittunut sotilas sarjakuvissa.

Jo aiemmin kisan aikana espanjalainen valitti autonsa tuntuvan GP2-sarjan menopeliltä. Alonson möläytykset kuulivat myös paikalla olleet Hondan johtajat. Kisan jälkeen hän joutui McLarenin ylipäällikön Ron Dennisin puhutteluun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuoden kolari: Suomalaiset Sotshissa

Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen törmäys Venäjän F1-kisan viimeisellä kierroksella oli ensimmäinen kolari heidän välillään. Toinen tuli jo kolme viikkoa myöhemmin Meksikossa.

Räikkönen yritti Sotshissa ohittaa kolmantena olleen Bottaksen, mutta epäonnistui pahasti ja törmäsi maanmiehensä autoon. Bottas luisui radan reunavalliin ja kävi poikkeuksellisen kuumana keskeytyksen jälkeen.

– Mitä v***ua hän teki? Bottas ihmetteli tiimiradiossa.

Viidentenä ruutulipulle raahautunut Räikkönen sijoittui aikasakon jälkeen kahdeksanneksi.

Kauden kolarikuningas: Pastor Maldonado

Kolarikuninkaan titteli pysyy tiukasti Maldonadolla. Viidennen F1-kautensa ajaneen venezuelalaisen amatöörimäiset virheet jatkuivat.

Maldonado sai vielä ensi kaudeksikin Lotukselta ajosopimuksen, mutta vain siksi, koska öljy-yhtiö PDVSA tuo tallille kymmeniä miljoonia euroja sponsorirahaa vuodessa.

Pelottavin ulosajo: Sainz Sotshissa

Carlos Sainz pelästytti ulosajollaan Venäjän F1-kisan harjoituksissa. Nuoren tulokaskuljettajan Toro Rosso suistui rajusti päin radan reunamuuria ja painui suojavallien alle.

Tallilta katkesi tiimiradioyhteys kuljettajaan, joten Sainzin voinnista ei saatu heti tietoja. Hän ajoi jo seuraavan päivän kilpailun.

Suurin menetys: Jules Bianchi

Marussian F1-autolla ajanut ranskalaiskuljettaja menehtyi heinäkuussa nizzalaisessa sairaalassa. Monet entiset ja nykyiset F1-kuljettajat osallistuivat 25-vuotiaana kuolleen Bianchin hautajaisiin.

Bianchi sai pahoja päävammoja viime vuoden lokakuussa Suzukassa ja vajosi koomaan, kun hän oli suistunut kovalla vauhdilla pyöräkuormaajan alle.

IS:n kauden valintojen osa 1: klikkaa tästäIS:n kauden valintojen osa 2: klikkaa tästä
Tulospalvelu: Formula 1 2015: Kuljettajat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt