Formula 1

Tässä on vuoden F1-kuski!

Julkaistu:

Formula 1
Ilta-Sanomat teki valintoja päättyneestä F1-kaudesta.
Tässä kauden valinnat, osa 1:

Vuoden kuljettaja: Sebastian Vettel

Ferrari SF15-T ei ollut paras auto, mutta Vettel voitti silti sillä kolme kilpailua.

Saksalainen loikkasi Ferrarille oikeaan aikaan. Nelinkertainen maailmanmestari nousi työkaverit huomioivalla käytöksellään ja hienoilla ajosuorituksillaan nopeasti Ferrarin ykköskuskiksi.

Teki huomattavasti parempaa työtä kuin tallikaveri Kimi Räikkönen ja oli selvästi pahin vastustaja Mercedeksen miehille. Mihin Vettel olisikaan yltänyt hopeanuolella?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuoden tulokas: Max Verstappen

F1-sarjaan ei ole pitkään aikaan saapunut yhtä lahjakasta kuljettajaa. Verstappen täytti syyskuussa vasta 18 vuotta. Nopea, rohkea ja aggressiivisella tyylillä ajava nuorukainen.

Kolaroi rajusti Monacossa ja keräsi eniten rangaistuspisteitä, mutta häikäisi monessa kilpailussa etenkin loistavilla ohituksillaan.

Ei totellut Singaporen kisassa Toro Rosson tallimääräystä. Jopa tallipomo Franz Tost joutui myöntämään, että se oli lopulta aivan oikea päätös.

Suurin yllätys: Ferrarin nopea nousu

Maranellon korskuva ori alkoi kirmata selvästi nopeammin kuin viime vuonna. Ferrari palasi uuden tallipäällikön Maurizio Arrivabenen alaisuudessa voittajatalliksi maaliskuussa Malesiassa, lähes kahden vuoden tauon jälkeen.

Niin nopeaan nousuun kukaan ei olisi uskonut Ferrarin edelliskauden rämpimisen jälkeen.

Uusi Ferrari oli heti kestävä ja varsin nopea. Moottori oli tehokkaampi ja ajettavuudeltaan paljon parempi kuin viime vuonna. Tämänvuotista Ferraria on ollut helppo ajaa, säätää ja ymmärtää.

Paras kilpailu: Yhdysvaltojen GP

Mitä huonompi valmistautuminen, sen parempi F1-kisa. Se nähtiin lokakuussa Austinissa.

Surkea sää sotki harjoitukset ja aika-ajot. Kun talleilla oli käytössään hyvin vähän hyödyllistä dataa kisapäiväksi, eikä rata silloinkaan ollut täysin kuiva, valmistautuminen ja taktiikan laatiminen oli hankalaa.

Kisassa sattui ja tapahtui koko ajan. Saldona oli 78 ohitusta ja 47 varikkostoppia. Kun ruutulippu heilui, Lewis Hamilton pääsi juhlimaan mestaruutta.

Tulospalvelu: Formula 1 2015: Kuljettajat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt