Formula 1

Kimi Räikkönen kannattaa F1-kisoihin radikaalia muutosta

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkönen kannattaa formula ykkösten kisaviikonloppujen muuttamista.
Kimi Räikkösen mielestä formula ykkösten kisaviikonloput kannattaisi muuttaa kaksipäiväisiksi. Nykyisin kolmipäiväinen kisaviikonloppu alkaa perjantain harjoituksista. Lauantaina ajetaan vielä yhdet harjoitukset sekä aika-ajo ja sunnuntaina kisataan.

Räikkönen uskoo, että kaksipäiväisestä kisatapahtumasta hyötyisivät sekä fanit että tallit.

– Minun kannaltani olisi paljon mukavampaa, jos viikonloput olisivat kaksipäiväisiä. Voisimme ajaa kaikki vapaat harjoitukset yhtenä päivänä, Räikkönen sanoi Autosportin nettisivulla.

Jos kisaviikonloppu tiivistettäisiin kaksipäiväiseksi paikalle tulevat fanit näkisivät autoja runsaasti tositoimissa radalla yhden päivän aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos suunnitellaan hyvin, kaikki saadaan mahtumaan noihin kahteen päivään tai sitten voisi olla yksi pidempi harjoitusjakso ja yhteensä vain kaksi harjoitusta.

– Uskon, että se tulisi kaikille tiimeille halvemmaksi kun ajaisimme yhden päivän vähemmän ja joutuisimme olemaan reissussa vähemmän päiviä.

Rankat sateet sotkivat aikatauluja viime viikonloppuna Yhdysvaltojen Austinissa. Siellä esimerkiksi aika-ajo ajettiin vasta kisapäivän aamuna.

– Voisimme helposti hoitaa kaiken mukavasti kahdessa päivässä. Kuten Austinissa nähtiin, se ei aiheuttanut liikaa kiirettä, Räikkönen sanoi.

Yhdysvaltojen-kisassa Räikkönen jäi vaille MM-pisteitä. Hän joutui keskeyttämään jarruongelmien takia.

– Etujarru ylikuumeni, joten piti pysähtyä ennen kuin se olisi pettänyt kokonaan, Räikkönen sanoi kisan jälkeen.

F1-kausi jatkuu jo tällä viikolla Meksikossa.

Tulospalvelu: Formula 1 2015: Kuljettajat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt