Häkkiseltä suoraa puhetta Alonsosta – ”Minä odotin seitsemän vuotta”

Julkaistu:

Formula 1
Mika Häkkinen kertoi Ilta-Sanomille, mitä mieltä hän on Fernando Alonson käyttäytymisestä Japanin GP:ssä.
Fernando Alonson möläytykset tiimiradiossa nousivat Lewis Hamiltonin voittoa suuremmaksi puheenaiheeksi Suzukan F1-kilpailun jälkeen.

Alonso haukkui Hondan moottorin japanilaisyhtiön kotikilpailussa, sen omalla radalla. Hän nolasi puheillaan palkanmaksajansa.

Alonso tuntui saaneen Hondan heikkotehoisesta moottorista tarpeekseen, kun keskiviikkona vasta 18 vuotta täyttävä Max Verstappen ohitti Toro Rossolla helposti kaksinkertaisen maailmanmestarin.

– Tämä on GP2-moottori, siis GP2-moottori. Aargh! Alonso karjaisi tiimiradioon.

Kaikki kuulivat sen tv-lähetyksestä. Se oli erittäin kiusallista kilpailua seuranneille McLarenin ja Hondan johtajille. Jo aiemmin kisan aikana Alonso vertasi McLaren-Hondaa GP2-luokan autoon.

– Minut ohitetaan suorilla kuin olisin GP2-autossa. Tämä on noloa, hyvin noloa, Alonso rutisi Sauberin Marcus Ericssonin mentyä ohi.

Mika Häkkinen, ymmärrätkö Alonson aika rajun avautumisen Hondan moottorista?

– Kun moottorin kehitystyö on hyvin hidasta, se on kuljettajalle aika rasittavaa. Oman urani aikana, kun Mercedes tuli McLarenin kumppaniksi, moottorin kehittämisnopeus parani silloin huomattavasti. Muistan myös sellaisia moottorinvalmistajia, joille lounastunnit tuntuivat olevan testien tärkeintä aikaa.

– On turha olettaa, että nykyisillä F1-säännöillä moottorinvalmistaja voisi ottaa sellaisia edistysaskelia, että ne näkyisivät jokaisessa kilpailussa.

– Alonso ja monet muutkin kuljettajat saavat ruhtinaallisen korvauksen tekemästään työstä. He lupautuvat tukemaan tallia hyvinä ja huonoina päivinä. Kun tuollaiseen projektiin lähtee mukaan, työ pitää osata hoitaa kunnialla loppuun.

Jaksaako Alonso odottaa McLaren-Hondan nousua kärkitaisteluun?

– Minä odotin ensimmäistä F1-voittoani seitsemän vuotta. Alonsokin on kaksinkertainen maailmanmestari, mutta hän on ajanut McLaren-Hondalla vasta reilut puoli vuotta. Silti hän on jo alkanut sättiä suurenmoista moottorinvalmistajaa.

– Fernandon pitää muistaa, että hän on itse ottanut haasteen vastaan, Häkkinen sanoi Ilta-Sanomille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt