Formula 1

F1:n supertähtien debyytistä tasan 14 vuotta – katso nostalgiset kuvat Räikkösestä ja Alonsosta

Julkaistu:

Formula 1
Australian GP 2001 ajettiin päivälleen 14 vuotta sitten. Tuossa kilpailussa debytoineet Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso ovat olleet moottoriurheilun supertähtiä vuosikymmenen ajan.
Ayrton Sennan traagisen kuoleman 1994 jälkeen Formula 1 eli välivaihetta, jossa Michael Schumacher oli pitkään sarjan selvästi arvostetuin kuljettaja, mutta muita todellisia F1-suuruuksia ei juuri ollut taistelemassa mestaruuksista.. Mika Häkkinen nousi huipulle saatuaan McLarenilta mestaruuskaluston 1998, mutta muita mitat täyttäneitä tähtikuljettajia ei juuri ollut. Jacques Villeneuven tähti hiipui nopeasti, kun Williams menetti ensin Renault’n tehdaskoneet ja kanukki siirtyi sitten uuteen BAR-talliin.

Vuoden 2001 Australian GP-viikonloppuna Formula 1:ssä debytoi kaksi tulevaa maailmanmestaria Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso, jotka ovat olleet moottoriurheilun supertähtiä viimeistään vuoden 2005 mestaruuskamppailustaan lähtien. Tulokaskatrasta täydensi kolmas huippukuljettaja Juan Pablo Montoya, joka loisti Williamsilla vuosina 2001-2004. Ura formula ykkösissä päättyi kuitenkin yllättävän aikaisin: kesken kauden 2006. Räikkösen varjoon McLarenilla jäänyt Montoya siirtyi NASCARiin.

Neljäs tulokaskuljettaja oli Enrique Bernoldi, Red Bullin tukema brassikuljettaja, jonka energiajuomajätti olisi halunnut sponsoroimaansa Sauber-talliin. Peter Sauber piti kuitenkin päänsä ja teki loistavan päätöksen, sillä talli myi Räikkösen seuraavaksi kaudeksi McLarenille.

Parhaan tuloksen F1-debyytistään saavutti Räikkönen, joka ajoi sensaatiomaisesti pisteille. Seitsemäntenä maalilinjan ylittänyt Räikkönen sai kuudennen sijan ja yhden MM-pisteen, kun BARin Olivier Panis sai aikasakon. Alonso oli 12:s, Montoya keskeytti moottoririkkoon ja Bernoldi ajoi ulos.

14 vuotta sitten alkoi kaksi upeaa F1-uraa, joiden loppu on tänä päivänä selvästi lähempänä kuin alku. Alonso on saavuttanut kaksi maailmanmestaruutta, 32 voittoa, 97 palkintosijaa, 22 paalupaikkaa ja 21 kisan nopeinta kierrosta. Räikkösellä on yksi maailmanmestaruus, 20 voittoa, 77 palkintosijaa, 16 paalupaikkaa ja 40 kisan nopeinta kierrosta.

Kuvakooste Australian GP-viikonlopulta 2001:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt