Formula 1

Räikkönen viidentenä - McLarenille paha takaisku

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkösen haltuun jäi viidenneksi nopein kierrosaika Barcelonan F1-testeissä ennen lounastaukoa.
Räikkönen ajoi Ferrarillaan 29 kierrosta. Hän jäi nopeimman kierroksen ajaneesta Sauberin Felipe Nasrista 0,7 sekunnin päähän. Tässä vaiheessa niillä ajoilla ei kuitenkaan ole mitään merkitystä.

Neljän ensimmäisen ajotunnin aikana eniten kierroksia ajoi Williamsin testikuljettaja Susie Wolff. Hän pystyi ajamaan 77 kierrosta.

McLaren-Hondan ongelmat jatkuvat. Testipäivän alku oli tallille hyvin positiivinen, mutta sitten auton ERS-energiankierrätysjärjestelmässä havaittiin erittäin vakava ongelma.

Voimanlähde on vaihdettava ja Honda joutuu suunnittelemaan ongelman aiheuttaneen osan kokonaan uusiksi. Siksi talli ei näillä näkymin saa autoaan radalle ennen lauantaita. Jenson Button ajoi McLaren-Hondaa torstaina ja Fernando Alonson on ollut tarkoitus testata sitä perjantaina.

Lewis Hamilton joutui vetäytymään radalta kovan kuumeen takia. Hänen paikkansa Mercedeksen ratissa otti tallin testikuljettaja Pascal Wehrlein, joka ajoi aamulla ensin viimevuotista Force Indiaa. Wehrleinin tilalle Force Indian ohjaamoon tulee loppupäiväksi tallin kisakuski Sergio Perez.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt