Formula 1

Hurjia väitteitä F1-tallin tilanteesta

Julkaistu:

Formula 1
Sauber saattaa kaatua F1-talleista seuraavaksi, ehkä jo kesken kauden.
Suuri brasilialainen moottoriurheiluun erikoistunut verkkosivusto Grande Premio esittää hurjia väitteitä sveitsiläistallin tilanteesta.

Sivuston mukaan Sauber joutuu käyttämään uusilta kuljettajiltaan Marcus Ericssonilta ja Felipe Nasrilta sekä Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta tulevat rahat kokonaan velkojensa maksuun.

Caterhamilta siirtynyt ruotsalaiskuljettaja Ericsson ja brasilialainen tulokaskuski Nasr tuovat Sauberille yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. FIA:lta talli saa viime kauden suorituksistaan reilut 8,5 miljoonaa euroa.

Sauberilta tihkuneiden tietojen mukaan tallissa tiedetään jo, että tämänvuotisesta Sauber C34:stä tulee varmasti kauden surkein auto. Sen kehitystyö on ollut rahan puutteen takia hyvin hidasta. Jossain vaiheessa auton suunnittelu ja rakentaminen jouduttiin keskeyttämään kokonaan, koska osia ei enää ollut riittävästi.

Ilman moottorikumppaninsa Ferrarin tukea Sauber olisi luultavasti jo kaatunut. Sauber on yrittänyt pienentään velkojaan Ferrarille sillä, että se on antanut italialaistallin käyttää tuulitunneliaan. Perjantaina Sauberin pitäisi vihdoin saada Ferrarilta uusi voimanlähde asennettavaksi tämänvuotiseen autoon.

Viime kausi oli Sauberille heikoin sen yli 20-vuotisella F1-taipaleella. Sauber ei saanut yhtään MM-pistettä ja jäi valmistajien sarjassa kymmenenneksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt