Formula 1

Todt ja Häkkinen samaa mieltä F1-tulokkaasta - ”Liian nuori”

Julkaistu:

Formula 1
Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin mielestä Max Verstappen tulee aivan liian aikaisin F1-sarjaan.
Ferrarin entinen tallipäällikkö otti asiaan kantaa italialaisella Rai-televisiokanavalla.

- Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että hän on liian nuori, Todt sanoi.

Samaa mieltä oli myös Mika Häkkinen hiljattain Ilta-Sanomien haastattelussa.

- Kuljettaja ei missään tapauksessa ole valmis formula ykkösiin vielä 16- tai 17-vuotiaana. Managerina ja isänä en ikinä suostuisi laittamaan sen ikäistä nuorta kundia F1-kisoihin. Se on liian aikaista, ja epäonnistuminen voi aiheuttaa erittäin suuria vahinkoja, Häkkinen sanoi IS:lle aiemmin tänä vuonna.

Verstappen täytti syyskuun lopussa 17 vuotta. Hollantilainen osallistui jo avausharjoituksiin Japanin, USA:n ja Brasilian osakilpailuissa. Hän ajaa ensimmäisen F1-kilpailunsa Toro Rosson autolla maaliskuun puolivälissä Australiassa.

Näillä näkymin kukaan ei enää jatkossa pysty osallistumaan F1-kisoihin yhtä nuorena. FIA muutti äskettäin sääntöjä niin, että ensi kauden jälkeen F1-kuskiksi ei pääse enää alle 18-vuotiaana.

- Muutimme superlisenssin saamisen ehtoja kokouksessamme Qatarissa. Vuodesta 2016 eteenpäin kuljettaja ei voi saada sitä ennen kuin hän pystyy ajamaan autoa yleisillä teillä. Mielestäni se on aivan looginen ratkaisu, Todt sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt