Formula 1

F1-tallin pomolta voimakasta kritiikkiä Ecclestonelle ja suurtalleille

Julkaistu:

Formula 1
Force Indian omistaja ja tallipäällikkö Vijay Mallya kritisoi F1:n suurtalleja kovin sanoin.
Vuonna 2008 Spyker-tallin pohjalle perustettu Force India on vakiinnuttanut asemansa F1-sarjan keskikastissa. Tällä kaudella talli on kerännyt 127 pistettä ja valmistajien MM-sarjassa sijoitus on kuudes. Taistelu viitospaikasta on kääntynyt McLarenille, vaikka Force Indialla onkin vielä teoreettinen mahdollisuus nousta Abu Dhabissa MM-viitoseksi.

Varsin hyvästä menestyksestä huolimatta Force Indian - ja kaikkien pienempien tallien - ääni kuuluu F1:n päätöksenteossa vaimeasti. Tallin huhuttiin jo harkitsevan Brasilian GP:n boikotointia, ja tallipäällikkö Vijay Mallya antoi sunnuntaina yöllä Suomen aikaa palaa Twitterissä.

- Viime viikon mediapolemiikin perusteella päättelen, että kaupallisten oikeuksien haltija (Bernie Ecclestone) ja neljä suurta tallia (Mercedes, Ferrari, Red Bull ja McLaren) laittavat oman hyötynsä etusijalle, Mallya kirjoitti.

Mallya on jo pitkään ihmetellyt F1:n tulonjakoa, jossa suurtallit napsivat iso potin ja heikommin menestyvät tallit palkitaan heikosti, vaikka F1-sirkuksen tuotot ovat valtavia.

- Kaikki F1-tallit, ovat ne sitten isoja tai pieniä, ovat näyttelijöitä yli miljardin dollarin show'ssa. Ei merkitse mitään olla näyttelijä luodakseen arvoa ja megatuottoja (muille).

Mallyan johtama Force India vahvisti viikonloppuna, että Sergio Perez jatkaa ensi kaudella Nico Hülkenbergin rinnalla tallissa.

- Sahara Force India on vahva ja tulee vain vahvemmaksi. Olemme saavuttaneet historiamme isoimman pistesaaliin kaudella 2014 ja saavutamme vielä enemmän vuonna 2015, Mallya kirjoitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt