Formula 1

Kimi Räikkönen haluaisi vielä NASCARiin – "Jokainen mutka on erilainen"

Julkaistu:

Formula 1
Ajaako Kimi Räikkönen vielä joskus Yhdysvaltojen ratasarjoissa? Mahdollisesti.
Formula 1 -sarjassa viimeisiä vuosiaan kilpaileva Kimi Räikkönen saattaa vielä ajaa kilpaa Yhdysvaltojen sarjoissa.

Vuosina 2010–2011 Räikkönen ajoi pääasiassa rallin MM-sarjaa, mutta kaudella 2011 hän kävi ajamassa myös NASCARia. Räikkönen on kertonut, että juuri kesän 2011 kokemukset NASCARissa saivat hänet palaamaan formula ykkösiin. Jäämies oli kaivannut mies miestä -vastaan ajamista. Se on jotain, mitä rallissa ei ole.

Yhdysvaltojen media on luonnollisesti kiinnostunut Räikkösen kokemuksista jenkkiradoilla, joten Räikkönen sai Austinin ratavarikolla vastata kysymyksiin NASCARista.

– Olin hyvin iloisesti yllättynyt siitä, miten kivaa ja hauskaa se oli. Se ei ole helppoa, kuten ei mikään huipputason laji, mutta nautin siitä ajasta todella. Toivottavasti voin ottaa vielä tulevaisuudessa osaa (NASCAR) Sprint Cupiin, Räikkönen sanoi Fox Sportsin mukaan.

Jos Räikkönen ajaa vielä esimerkiksi Sprint Cupissa, haluaisi hän mielellään ajaa kisoja enemmän - ei ainoastaan yhden tai kahden kilpailun diilillä. Menestykseen ja kunnollisiin tuloksiin vaaditaan kokemusta.

– Kun lajin tuntee, voi olla paljon vahvempi.

– Se näyttää todella helpolta, mutta se ei ole helppoa. Kun katsoo ratoja, ne näyttävät ovaaleilta, mutta jokainen mutka on erilainen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt