Formula 1

Häkkinen Bianchin F1-onnettomuudesta: ”Hirveä katastrofi perheelle”

Julkaistu:

Formula 1
Mika Häkkinen tietää kokemuksesta, miten koville läheiset joutuvat onnettomuuden jälkeen.
F1-kuljettaja Jules Bianchi loukkaantui vakavasti Japanin F1-kisassa sattuneessa onnettomuudessa lokakuun alussa. Marussia-tallin kuljettajalle tuli vakavia päävammoja, kun hänen autonsa törmäsi rata-alueelle tulleeseen traktoriin.

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen loukkaantui myös vakavasti omalla ajourallaan. Häkkinen ajoi rajusti ulos radalta Australian Adelaidessa 1995. Suomalaisen auto osui radan reunavalliin lähes 200 kilometrin tuntinopeudella, ja hänelle tuli törmäyksessä vakavia kallovammoja.

- Se on järkyttävä tapahtuma. Minulla oma kokemus siitä, kun saa tällin päähän ja joutuu koomaan ja siitä pitkälliseen kuntoutumisprosessiin. Tässä Bianchin kohdalla on huomattavasti vakavampi tilanne, Häkkinen sanoi.

IS tapasi Häkkisen Helsingissä konsulttyhtiö Ernst & Youngin tilaisuudessa, jossa palkittiin yrittäjiä. Häkkinen oli mukana kisan tuomaristossa. Häkkisen mielestä Bianchin onnettomuus tapahtui monien tapahtumien summana.

- Siinä koko tilanteessa oli erittäin huonoa tuuria oli.

Häkkinen uskoo, että formula 1 -sarja tulee muuttumaan turvallisuusasioiden suhteen tilanteissa, joissa rata-alueelle joudutaan tuomaan kuljetuskalustoa hinaamaan ulosajaneita autoja pois.

- Nyt tämä tilanne on jo päässyt tapahtumaan, ja se on tässä katastrofaalista. Kaikki ajatukseni ovat Bianchin puolella. Se on hirveä katastrofi perheelle, ja shokki formula ykkösille ja faneille.

Häkkisen huippuvuosien kovin kilpakumppani Michael Schumacher toipuu yhä vakavasta päävammasta, jonka hän sai viime vuoden lopussa tapahtuneessa lasketteluonnettomuudessa.

Häkkinen on saanut tietoja Schumacherin tilanteesta tiedotusvälineitä seuraamalla sekä muutamien ystäviensä kautta.

- Nämä ovat erittäin vaikeita asioita. Se, mitä perhe ja lapset käyvät läpi tuossa tilanteessa, on jotakin niin järkyttävää, ettei sitä pysty kukaan kuvittelemaan, jos ei ole sitä kokenut, Häkkinen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt