Formula 1: Ferrari hankkinut kovia vahvistuksia tekniikkapuolelle - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Hyviä uutisia Räikköselle - Ferrarille kovia vahvistuksia tekniikkapuolelle

Ferrarin tekninen osasto vahvistuu ensi kaudeksi. Se on hyvä uutinen Kimi Räikköselle.

Ferrari aikoo vahvistaa teknistä osastoaan.

12.10.2014 8:19

Muutoksen tuulet puhaltavat edelleen Maranellossa. Puhuri tarjoaa myös Kimi Räikköselle toiveita siitä, että Ferrari ehkä pystyy vielä rakentamaan huomattavasti nykyistä paremman auton ennen kuin hän vetäytyy F1-sarjasta.

Ferrari ei saanut Red Bullin suunnittelijagurua Adrian Neweyä eikä Mercedeksen moottoripomoa Andy Cowellia. Italialaistalli on kuitenkin pystynyt värväämään ensi kaudeksi pätevää väkeä.

Uusista vahvistuksista arvokkain on Mercedes AMG:ltä tuleva Wolf Zimmermann. Hän erikoistui Mercedeksen katuautojen suunnittelussa energiankierrätysjärjestelmiin.

Juuri hybriditeknologia on ala, jossa Ferrari on ollut Mercedestä selvästi perässä. Zimmermannin odotetaan paljastavan Ferrarille muutamia mielenkiintoisia salaisuuksia Mercedeksen F1-voimanlähteestä.

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel tuo Ferrarille monta hyvää insinööriä. Samalla hänen siirtonsa heikentää Red Bullin insinööriosastoa.

Red Bullin simulaattoriohjelmaa vetänyt Riccardo Adami loikkaa Ferrarille. Hän oli Vettelin kisainsinöörinä, kun saksalainen saavutti ensimmäisen F1-voittonsa Toro Rossolla syyskuussa 2008 Monzassa.

Ferrarille on jo äskettäin tullut kaksi simulaattoriasiantuntijaa Red Bullilta. Juuri simulaattorit ovat olleet yksi Ferrarin heikkouksista verrattuna sen kovimpiin vastustajiin.

Vettelin auton päämekaanikkona tänä vuonna työskennelleen Kenny Handkammerin odotetaan myös siirtyvän italialaistalliin. Lisäksi Ferrarin tekninen johtaja James Allison on houkutellut Lotukselta työkumppanikseen vanhan kaverinsa Daniele Casanovan.

Ferrarille olisi vielä tärkeää saada aikaan sääntömuutos, joka antaa paljon enemmän vapauksia kehittää moottoripakettia kilpailukauden aikana. Tällä hetkellä Ferrari ja Red Bullia ykköstallinaan pitävä Renault ovat tehoissa Mercedestä perässä 40–60 hevosvoimaa. Ferrari on ehdottanut, että voimanlähteen kehitystä pitäisi saada jatkaa ainakin heinäkuuhun asti.   Tänä viikonloppuna ajetaan Venäjän ensimmäinen F1-kisa uudella Sotshin radalla. Perjantain harjoitusten jälkeen kuultujen mielipiteiden perusteella kuljettajat pitävät siitä enemmän kuin katsojat.

Se on voimarata, joten Mercedeksen moottoria käyttävät tallit ovat vahvoilla. Valtteri Bottaksella on Williams-Mercedeksellä mahdollisuuksia taistella Sotshissa palkintopallisijasta. Räikköselle se on Ferrarilla paljon vaikeampaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?