Formula 1

Mika Häkkinen: "Ymmärrän Nicoa"

Julkaistu: , Päivitetty:

Kolari
Mika Häkkinen otti kantaa Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kolarointiin Span F1-kisassa.

Rosbergin auton etusiiveke viilsi Hamiltonin ajokista takarenkaan rikki jo toisella kierroksella. Hamilton putosi ulos pistesijoilta ja lopulta keskeytti. Rosberg kasvatti MM-johtoaan ajettuaan toisena ruutulipulle.

- Kun tallilla on nopeimmat autot, niin kolaririski pitää minimoida – varsinkin, kun ajetaan vielä ihan ensimmäisiä kierroksia, Häkkinen sanoi Ilta-Sanomille

- Spassa tapahtunut tallikaverien välinen kolari olisi ehdottomasti pitänyt pystyä estämään. Kuljettajien on osattava ajatella, että kisa on pitkä, ja myös taktiikat vaikuttavat lopputuloksiin. Siksi ensimmäisten kierrosten aikana ei yleensä kannattaisi tehdä mitään uhkarohkeita yrityksiä.  

Mercedes-tallin johtajien mielestä Rosberg oli kolariin yksin syyllinen. Häkkinen kuitenkin ymmärtää, miksi Rosberg yritti nopeasti Hamiltonista ohi.

- Ymmärrän Nicoa siinä, että hän halusi iskeä heti, kun ensimmäinen tilaisuus tulee. Jos Lewis olisi päässyt vähän karkuun, se olisi vaikuttanut sen jälkeen esimerkiksi varikkostoppeihin.  

- Kun yrittää ohittaa ulkokautta, niin yleensä siinä jää toiseksi. Spassa seuraava mutka tuli niin nopeasti vastaan, että se vielä heikensi Nicon mahdollisuuksia, Häkkinen mietti.

Häkkinen ei usko, että tilanne Mercedeksellä merkittävästi rauhoittuu loppukauden aikana.  

- Talli laittaa molemmat kuljettajat seinää vasten, ja heidän kanssaan käydään vakavia keskusteluja. Kumpikin varmasti kuitenkin sanoo, että hei, mä haluan olla maailmanmestari.  

- Talli voi tietysti laatia joitain sisäisiä sääntöjä. Se voi esimerkiksi vaatia kuljettajilta, että ensimmäisessä mutkassa ei missään tapauksessa saa kolaroida. Mutta sitten kilvanajo kuitenkin alkaa taas, Häkkinen sanoi IS:lle.
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt