Formula 1

Epäily: Mercedes pakotti Hamiltonin julkaisemaan sovittelukuvan

Julkaistu:

FORMULA 1
Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton julkaisi Monacon GP:n jälkeen Twittrissä valokuvan itsestään ja tallitoveristaan Nico Rosbergista. Kuvalla oli tarkoitus viestittää kaksikon välien olevan kunnossa.
Hamilton ja Rosberg eivät Autosportin tietojen mukaan olleet puheväleissä keskenään Monacon kilpailun jälkeen. Rosberg voitti kilpailun ja nousi MM-sarjan kärkeen. Hamilton sijoittui toiseksi.

Hamiltonin eleistä oli palkintokorokkeella havaittavissa pettymys ja väkinäisyys. Hän ei myöskään osallistunut Rosbergin voitonjuhliin.

Kilpailun jälkeen Hamilton julkaisi Twitterissä kuvan, jossa hän ja Rosberg tasapainottelevat yksipyöräisellä polkupyörällä iloisissa tunnelmissa.

- Olemme olleet ystäviä pitkän ajan, ja ystävinä meillä on ylä- ja alamäkiä. Olemme keskustelleet tänään ja kaikki on hyvin, edelleen ystäviä, Hamilton kommentoi kuvaansa.

Mercedeksen johtoon kuuluva F1-legenda Niki Lauda ilmoitti keskustelevansa kaksikon kanssa tilanteesta ennen Kanadan osakilpailua. Lauda kertoi myös Daily Mailin brittitoimittajalle Jonathan McEvoylle puhuneensa Hamiltonille ja uskovansa asian korjaantuvan pian. 

Aiheesta artikkelia valmistellut McEvoy halusi tarkistaa muutamia yksityiskohtia ennen kirjoittamista. Hän soitti Mercedeksen tiedottajalle.

Tiedottaja ei osannut sanoa, olivatko kuljettajat vielä puhuneet keskenään. Hän epäili myös, että Hamiltonin tavoittaminen on vaikeaa, koska tiedottajan käsityksen mukaan Hamilton oli parhaillaan matkalla Atlantin yli Kanadaan.

Vain tuntia myöhemmin SkySports julkaisi twiitin, jossa lukijoita rohkaistiin kertomaan mielipiteensä Hamiltonin ja Rosbergin tilanteesta. McEvoyn mukaan Hamilton julkaisi oman twiittinsä 11 minuuttia Skyn julkaiseman twiitin jälkeen.

McEvoy epäileekin, että asioilla on keskenään yhteys. Niki Laudan ja tiedottajan kanssa käymiensä keskustelujen perusteella hän pitää epätodennäköisenä, että Hamilton olisi todella keskustellut Rosbergin kanssa, kuten hän twiitissään väitti.

Mikäli Hamilton valehteli Twitterissä, herää väkisin myös kysymys siitä, halusiko hän haudata sotakirveensä Rosbergin kanssa oma-aloitteisesti vai pakottiko talli hänet toimimaan näin julkisuuden tuottaman paineen vuoksi.

McEvoyn mukaan Mercedeksen toimintaa ei voi moittia, mikäli tallilla todella oli sormensa pelissä Hamiltonin lähettämässä twiitissä. Kyse on hänen mukaansa normaalista yritystoiminnasta, jossa ulkopuolelle pyritään antamaan mahdollisimman positiivinen kuva firmasta ja sen sisäisestä harmoniasta.

Oli miten oli, Hamiltonin sinänsä kunnioitettavaa elettä ei kannata pitää lopullisensa todisteena rauhan laskeutumisesta Mercedekselle.

Lähde: Daily Mail

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt