Formula 1

BBC laittoi F1-kuljettajat järjestykseen - missä ovat suomalaiset?

Julkaistu:

FORMULA 1
Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi osana F1-kauden ennakkopakettiaan kuusi eri listaa, joissa kaikkien aikojen menestyneimmät kuljettajat on laitettu paremmuusjärjestykseen eri kriteerien mukaan.
BBC:n listaamissa kategorioissa kerrotaan muun muassa kuka on F1-sarjan kaikkien aikojen pistekuningas, kenellä on paras voittoprosentti ja kuka on saavuttanut eniten pisteitä ajettuihin osakilpailuihin nähden.

Eniten ykkössijoja on argentiinalaisella F1-legendalla Juan Manuel Fangiolla. Hän on saavuttanut eniten pisteitä ajamiensa kilpailujen määrään suhteutettuna ja hänellä on paras voittoprosentti. Lisäksi Fangio on saavuttanut paalupaikan useimmin ajamiensa aika-ajojen määrään suhteutettuna.

Suomalaisista mukaan listoille ovat päässeet odotetusti kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen ja Ferrari-kuljettaja Kimi Räikkönen.

Häkkinen on saavuttanut suomalaiskuljettajista eniten voittoja, yhteensä 20. Suomalaiset ovat voittaneet yhteensä 46 kilpailua, mikä oikeuttaa listalla viidenteen sijaan. Eniten voittoja (227) on brittikuljettajilla.

Räikkönen on puolestaan ennen kauden 2014 alkua kerännyt F1-sarjassa neljänneksi eniten pisteitä kaikista kuljettajista. Räikkösen edellä ovat seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher, ranskalaiskuljettaja Alain Prost sekä nykyinen tallitoveri Fernando Alonso.

Ylivoimaisesti eniten pisteitä on kerännyt Michael Schumacher.  Hän saavutti pitkän uransa aikana  3865 pistettä. Tilastoissa toisena oleva Prost on yli  tuhat pistettä Schumacheria perässä.

Listauksia katsellessa on hyvä muistaa, että kilpailujen määrä, turvallisuus sekä monet muut tekijät ovat vaihdelleet vuosikymmenien saatossa. Lisäksi pistelaskujärjestelmä on vaihdellut.

BBC:n listaukset näet täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt