Formula 1

Vahva näyttö vauhdista - taisteleeko Bottas avauskisassa voitosta?

Julkaistu:

Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi Bahrainissa viimeisen testipäivän parhaan kierroksen, mutta Valtteri Bottas olisi voinut olla nopeampi.
Hamilton jäi sunnuntaina vain kahden sadasosasekunnin päähän Williamsin Felipe Massan lauantaina ajamasta viikon kärkiajasta. Molemmat ajoivat aikansa pehmeimmillä renkailla (supersoft).

Valtteri Bottaksen nopein kierros sunnuntaina oli 0,7 sekuntia hitaampi kuin Hamiltonin aika, mutta se syntyi hieman kovemmilla renkailla.

Bottakselle jäi yksi sarja pehmeimpiä renkaita käyttämättä, koska hän joutui pysäyttämään autonsa viimeisellä ajotunnilla moottorissa havaitun vian takia. Yleinen arvio oli, että superpehmeiden ja pehmeiden renkaiden ero Sakhirin radalla oli juuri 0,7 sekuntia kierroksella.

Viime hetken moottoriviasta huolimatta Bottas ehti ajaa sunnuntaina eniten kierroksia (108). Bottas ja Massa ovat Mercedes-kuljettajien kanssa erittäin vahvoissa asemissa, kun Melbournessa ajettavaan avauskisaan on aikaa enää kaksi viikkoa.

Ferrari pääsi sunnuntaina Bahrainin testien parhaaseen aikaansa Fernando Alonson ajovuorolla. Espanjalainen jäi sekunnin päähän Hamiltonista samanlaisilla supersoft-renkailla. Alonso ajoi 74 kierrosta. 

Sebastian Vettel pystyi ajamaan enemmän kierroksia kuin yhtenäkään aiempana testipäivänä. Saksalainen kiersi 77 kierrosta, mutta nopein niistä oli yli neljä sekuntia hitaampi kuin Hamiltonin kärkiaika. 

Lotuksen Romain Grosjean, McLarenin Jenson Button ja Force Indian Nico Hülkenberg menettivät viimeisenä testipäivänä paljon ajoaikaa moottorivikojen takia. 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt