Formula 1

Schumacherin kotikaupunki hiljeni keskiyöllä - IS paikalla

Julkaistu:

IS Kerpenissä
Keinotekoisessa koomassa makaavan Michael Schumacherin entisessä kotikaupungissa Kerpenissä juhlittiin vuoden vaihtumista alakuloisissa merkeissä.
Kaupungin oman pojan kohtalo puhutti ihmisiä Kerpenissä, kun Ilta-Sanomat vieraili kaupungissa. Vanhan vuoden päättymistä juhlittiin ruoan, musiikin ja ilotulituksen merkeissä. Toisaalta juuri tässä kaupungissa juhlintaan liittyi surullinen sivumaku, koska monet paikkakuntalaiset ovat tunteneet elämästään taistelevan Michael Schumacherin lapsesta asti.

- Minun isoäitini hoiti aikanaan Schumacherin veljeksiä, sanoi Katharina Richters, joka vietti poikaystävänsä Sascha Schneiderwindin kanssa iltaa paikallisessa majatalossa.

Richters on itse sairaanhoitaja, ja hän on hoitanut useita aivovammasta kärsiviä potilaita.

- Median välittämien tietojen perusteella Schumacherin tila on todella vakava, sillä monille vastaava isku on ollut kohtalokas, hän sanoi.

Haus Wilkens on perinteinen majatalo, joka on ollut vuosikymmeniä saman suvun hallussa. Johtaja Reiner Wilkens tuntee kaupunkilaiset hyvin, joten myös Michael Schumacherin perhe on tuttu.

- Veljekset kävivät aikanaan täällä syömässä ja viettämässä iltaa, Wilkens sanoi.

Toinen Schumacher on Michaelin veli Ralf, joka on myös entinen autourheilija ja F1-kuljettaja. Ralf kuuluu siihen lähijoukkoon, joka viettää parhaillaan aikaa Grenoblen yliopiston sairaalassa. He toivovat Michaelin toipuvan vakavasta aivovammastaan.

Sairaalan ulkopuolella elämä kuitenkin jatkuu. Uudenvuodenaattona Haus Wilkens oli tupaten täynnä juhlaväen rentoutuessa laulamalla ja tanssimalla. Kun kellon viisarit osoittivat lukemia 23.50, tiskijukka piti lyhyen puheen, joka hiljensi saluunan.

- Tämä laulu soi sairaalassa elämästään taistelevan Michael Schumacherin toipumisen edistämiseksi, illan musiikillinen johtaja kertoi.

Paikka oli hetken täysin äänetön, kunnes laulun alkutahdit alkoivat soida. Väki tunnisti melodian ja liikuttui. Kyseessä oli kölniläisellä murteella laulettava karnevaalilaulu, jonka kaikki Kölnin lähistöllä asuvat osaavat ulkoa.

- Kappale kertoo välittämisestä ja muiden huomioonottamisesta, Schneiderwind taustoitti.

Laulun aikana kerpeniläiset nousivat seisomaan ja kokoontuivat rinkiin. Kädet asetettiin vieruskaverien kaulaan ja katse nostettiin kohti kattoa. Aika harva pystyi laulamaan kappaleen loppuun ilman kyyneleitä. Vanha vuoden päätteeksi kerpeniläiset lähettivät yläkertaan viestin, jonka he toivoivat auttavan kaupungin tunnetuinta kasvattia elämänsä kovimmassa kilvoittelussa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt