Formula 1

Heikki Kovalaiselle kehuja: "Hän teki loistavaa työtä"

Julkaistu:

FORMULA 1
Heikki Kovalaisen ensimmäinen kilpailu Lotuksella päättyi pettymykseen. Siitä huolimatta hän saa täyden tunnustuksen avausviikonlopustaan sekä talliltaan että Autosportin asiantuntijalta Edd Straw'lta.
Erityisesti Kovalaisen suoritus perjantain harjoituksissa herätti Boullierissa ihailua. Tauolla F1-sarjasta ollut suomalaiskuljettaja oli perjantain viimeisissä vapaissa harjoituksissa viidenneksi nopein.

- Toisen session aikana toimittiin aivan samalla tavalla kuin Kimin [Räikkönen] tai kenen tahansa kuljettajan kohdalla. Ensimmäisen session aikana joitakin asioita tehtiin hieman helpommaksi, Kovalainen selvittää.

Kisainsinööri Alan Permanen mielestä Kovalaisen vauhti perjantain harjoituksissa osoitti viimeistään, ettei Lotus ollut tehnyt väärää valintaa.

- Minusta oli todella rohkaisevaa nähdä, kuinka hyvin hän ajoi perjantaina. Hän teki loistavaa työtä.

Myös lauantain aika-ajo sujui suomalaiselta positiivisissa merkeissä. Kovalainen selviytyi mukaan päätösosioon ja oli lopulta kahdeksanneksi nopein. Hän hävisi tallitoverilleen Romain Grosjeanille 0,555 sekuntia.

- Hän jäi Grosjeanin taakse alle kuuden kymmenyksen erolla, joten se oli loistava suoritus Heikiltä. Romain on tällä hetkellä aivan parhaimmillaan, joten yltäminen niin lähelle häntä oli erinomainen suoritus.

Sunnuntain kilpailussa Kovalainen menetti heikon lähdön takia muutaman sijan, mutta oli sen jälkeen ajamassa varmasti pisteille ennen kuin joutui tekemään ylimääräisen varikkopysähdyksen etusiipiongelmien takia.

- Fakta, että Kovalainen sijoittui aika-ajossa 10 parhaan joukkoon ja olisi ajanut pisteille ilman etusiiven ongelmia, kertoo siitä, että hän olisi tehnyt juuri niin hyvän tuloksen kuin keneltäkään voi näissä olosuhteissa odotaa, Straw arvioi.

- Se ei ole helppoa. Ei tarvitse kuin katsoa, kuinka Luca Badoerin kävi, kun hän tuurasi kahdessa kilpailussa Felipe Massaa kaudella 2009. Badoerilla oli vyöllään 48 kilpailua, tuhansia testikilometrejä Ferrarilla ja hän oli parhaimmillaan hyvin nopea, Straw jatkaa viitaten Badoerin heikosti sujuneisiin kilpailuihin Valencian ja Span radoilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt