Formula 1

Ecclestone oikeudessa syytettynä lahjuksesta

Julkaistu:

Formula 1
Saksalainen media-alan yritys Constantin Medien on nostanut syytteen Bernie Ecclestonea ja kolmea muuta henkilöä vastaan.
Constantin Medien -yhtiö väittää, että BayernLB:n työntekijä Gerhard Gribkowsky uhkasi paljastaa yksityiskohtia Ecclestonen verotiedoista ja että se olisi vaikuttanut F1-oikeuksien myyntiin.

83-vuotias Ecclestone on useasti toistanut kantansa, jonka mukaan kaikki rahat, jotka ovat vaihtaneet omistajaa hänen ja BayernLB:n työntekijän pankkiiri Gerhard Gribkowskyn välillä, ovat yksityisasia eikä niillä ole mitään tekemistä F1-oikeuksien myynnin kanssa.

“Tärähdys” kuten Ecclestone sitä kutsuu, osuu samaan ajankohtaan CVC:n F1-oikeuksien hankinnan kanssa, mihin kuului BayernLB:n osuus sarjan kaupallisista oikeuksista.

Constantinilla oli kaupassa oma etunsa ajettavana, sillä se olisi saanut kymmenen prosenttia yli 1,1 miljardia dollaria ylittävästä kauppasummasta. CVC maksoi lopulta vain 814 miljoonaa taalaa.

Tämä herätti epäilyn siitä, että Ecclestone olisi tarkoituksella hinnoitellut sarjan halvemmaksi yhdessä Gribkowskyn kanssa, jotta saisi jatkaa omistajanvaihdoksenkin jälkeen sarjan nokkamiehenä.

Vaikka saksalainen oikeus on aikaisemmin tuominnut Gribkowskyn,  Ecclestone on vakuuttanut syyttömyyttään. Hänen mukaansa 16 miljoonan dollarin maksu Gribkowskylle johtui vain hänen halustaan suojella yksityisyyttään.

- Se, mitä maksoin hänelle oli todella pieni summa. Kutsuisin sitä vakuutukseksi. Se oli melko halpa vakuutus. Tällä ei ole mitään tekemistä kenenkään muun kuin minun ja Gribkowskyn kanssa.

Constantin Medien vaatii 100 miljoonan dollarin korvauksia Ecclestonelta ja kolmelta muulta syytetyltä, joihin myös Gribkowskykin kuuluu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt