Häkkisellä selvä mielipide Räikkösen ajamisesta - toimiko Kimi oikein?

Julkaistu: , Päivitetty:

Mika Häkkinen kertoo Ilta-Sanomien uusimmassa kolumnissaan, mitä hän ajattelee Kimi Räikkösen ja Lotus-tallin toiminnasta Intian F1-kisassa.

- Lotus-tallin toiminta näytti Intiassa aika hölmöltä. Tilanne, jossa Romain Grosjean lähti ohittamaan Kimi Räikköstä, olisi pitänyt osata hoitaa paremmin, Häkkinen kirjoittaa.   

Räikkönen ei kisan loppuvaiheessa heti päästänyt Grosjeania ohi, vaikka hänen renkaansa alkoivat olla aivan loppu. Sen jälkeen Räikkösen ja Lotuksen ratatoimintojen johtajan Alan Permanen välillä käytiin erittäin kiivasta, kirosanoilla höystettyä keskustelua.  

- Ymmärrän täysin Kimiä. Jos hän olisi lähtenyt väistämään Grosjeania nopeassa kaarteessa, renkaat olisivat olleet heti entistä surkeammassa kunnossa. Kimi olisi menettänyt helposti 3-4 sekuntia ennen kuin olisi taas saanut vauhdin takaisin, Häkkinen jatkaa.  

- Kimi ajatteli niin kuin kokeneet kuskit ajattelevat. Jos hän olisi päästänyt Grosjeanin ohi väärässä paikassa, myös joku muu olisi voinut tulla ohi - ja Felipe Massahan oli jo hyvin lähellä.

Häkkisen mielestä kaikki osapuolet voivat miettiä, mitä tuli tehtyä väärin.  

- Miksi kielenkäyttö oli tallin puolelta poikkeuksellisen rajua Kimin suuntaan ja miksi talli ei aikaisemmin antanut hänelle tietoa siitä, miten lähellä Grosjean oli? Voidaan myös kysyä, miksi Grosjeanin piti hakea ohitusta niin ahneesti, että renkaat kolahtivat yhteen, kaksinkertainen maailmanmestari kirjoittaa.

Lue Mika Häkkisen koko kolumni tiistain Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt