Vettel voitostaan: Oli nautinto ajaa tällä hullulla radalla

Julkaistu:

Formula 1
Sebastian Vettel ajoi vakuuttavaan voittoon Singaporen F1-kisassa. Voiton ansiosta Vettel vankisti johtoasemaansa MM-sarjassa.
- Nico (Rosberg) sai minua paremman lähdön, mutta onneksi pääsin hänen ohitseen. Loppuvaiheissa pystyin kontrolloimaan kisaa, Vetttel sanoi tyytyväisenä palkintokorokkeella.

Saksalaiskuljettaja sai hikoilla voittonsa eteen, sillä Singaporen kuumuudessa autojen sisälämpötila nousee peräti 60 asteeseen. Kaksituntisen kisan ajaminen on noissa oloissa kova haaste.

Vettelin mukaan Singaporen F1-kisa on yksi kauden rankimmista. Saksalaisen mielestä rata on haastava henkisesti että fyysisesti.  Lämpö ja kova ilmankosteus aiheuttavat kuskeille ongelmia.

- Me kaikki hikoilimme, emme ole märkiä vain samppanjasta, Vettel sanoi palkintopallilla.

MM-sarjassa toisena oleva Fernando Alonso sijoittui kisassa toiseksi ja Kimi Räikkönen kolmanneksi.

Vettel selvitti radan haasteet kisassa reilusti muita kuljettajia paremmin. Esimerkiksi kisan keskivaiheilla, turva-auton poistuttua radalta, Vettel ajoi yli 2 sekuntia kovempia kierrosaikoja kuin kakkossijalla ollut Nico Rosberg.

- Auto oli tänään uskomaton, talli on tehnyt sen eteen paljon töitä. Oli nautinto ajaa tuolla autolla tällä hullulla radalla, Vettel sanoi kisan jälkeen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt