Formula 1

Hamilton nousi dramaattisesti paalulle - Kimi jäi kuudenneksi

Julkaistu:

FORMULA 1
Mercedes-tallin Lewis Hamilton nousi viime hetkillä Unkarin GP:n paalupaikalle. Kimi Räikkönen jäi kuudenteen lähtöruutuun.
MM-sarjan kärkimies Sebastian Vettel oli pitkään kiinni paalupaikassa, mutta Hamilton ajoi aika-ajon viime hetkillä unelmakierroksen ja kellotti paaluajan 1.19,388.

Vettel jäi Hamiltonin kärkiajasta lopulta äärimmäisen niukasti. Hänen vastauksensa brittikuljettajan huippuvetoon jäi aika-ajon päätteeksi vain 0,038 sekuntia kärkiajasta.

Aika-ajojen ehdoton onnistuja oli Räikkösen tallitoveri Romain Grosjean. Läpi viikonlopun hyvässä vauhdissa ollut ranskalainen ajoi kolmanneksi 0,207 sekuntia Hamiltonia hitaampana.

Kimi Räikkösen kohtaloksi koitui lopulta hieman toivottua heikompi lähtöpaikka. Hän jäi kärkiajasta 0,463 sekuntia ja oli kuudes. Räikkösen edelle ehättivät Mercedeksen Nico Rosberg ja Ferrarrin Fernando Alonso.

Räikkösen kannalta kuudes lähtöruutu on huono tulos myös siinä mielessä, että hän joutuu starttaamaan sunnuntain kilpailuun radan likaiselta puolelta.

Williams-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas sijoittui aika-ajoissa 16:ksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt