Formula 1

Räikkönen ja Schumacher testaavat eri päivinä

Julkaistu:

Maailmanmestari Kimi Räikkönen palaa testiradoille ensi viikon tiistaina Jerezissä. Ferrari-talli on päättänyt, että Räikkönen testaa eri päivinä kuin F1-testeistä uudelleen innostunut Michael Schumacher.

Ferrari ja ehkä myös Räikkönen ja Schumacher haluavat välttää sen, että heidän kierrosaikojaan ryhdytään vertaamaan samoina päivinä. Vaikka kuljettajat testaavat yleensä eri asioita, ensi viikolla olisi voinut olla ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä, millaista on Räikkösen ja Schumacherin vauhti samaan aikaan saman tallin autoilla.

IS Urheilun tietojen mukaan Räikkönen ajaa ensi viikolla tiistaina ja keskiviikkona. Schumacher sen sijaan aloittaa vasta torstaina ja jatkaa vielä perjantaina.

Ensimmäisenä päivänä Räikkösen ajoparina on Ferrarin espanjalainen testikuljettaja Marc Gené ja toisena päivänä Felipe Massa, joka menee naimisiin tämän viikon perjantaina Sao Paulossa. Brasilialaiskuljettaja ajaa myös yhdessä Schumacherin kanssa vielä kahtena viimeisenäkin testipäivänä.

Tänään Ferrari järjestää yksityistestin Monzassa. Tarkoituksena on kehittää lähinnä auton aerodynamiikkaa. Ajajana on veteraanitestaaja Luca Badoer.