Formula 1

IS-analyysi: Kovalaisen F1-ura vaarassa?

Julkaistu:

Heikki Kovalaisen todelliset vaihtoehdot ensi kauden F1-talliksi alkavat käydä vähiin. Sellainenkin vaihtoehto on valitettavasti yhä olemassa, että Kovalainen ei kilpaile ensi vuonna F1-autolla lainkaan.

IS Urheilu listasi kaikki ne tallit, joissa Kovalaisen F1-ura voisi vielä jatkua GP-kuljettajana ensi vuonna.

Renault: Tallipäällikkö Flavio Briatoren mukaan Fernando Alonso palaa Renault'lle 60 prosentin todennäköisyydellä. Se tarkoittaa samalla sitä, että Briatoren mielestä Kovalainen jatkaa Renault'lla enää 40 prosentin todennäköisyydellä. Alonson ja Kovalaisen tallikaveruus ei vaikuta mahdolliselta, koska espanjalainen haluaa kiistattoman ykköskuskin aseman. Briatore haluaisi nostaa Alonson tallitoveriksi Nelson Piquet juniorin, jolle hän on jo luvannut kisakuljettajan paikan ensi kaudeksi.

McLaren: Lewis Hamiltonin uusi tallikaveri on yhä valitsematta. Kovalaisella on mahdollisuuksia päästä McLarenille, mutta Mercedes-Benz haluaisi talliin mieluummin jonkun saksalaiskuljettajan. Uusimman Autosportin mukaan Nico Rosberg on yhä ykkösehdokas ja Pedro de la Rosa kakkosehdokas McLarenin toiseksi kuljettajaksi. Briatoren ja Ron Dennisin huonot välit saattavat vaikeuttaa Kovalaisen mahdollisuuksia päästä McLarenille.

Williams: Talli on jo ilmoittanut, että ensi kauden kisakuljettajat ovat Nico Rosberg ja Kazuki Nakajima. Silti F1-piireissä monet arvelevat yhä, että McLaren saattaa ostaa Rosbergin ulos Williamsilta. Jos Rosberg vielä sittenkin loikkaisi McLarenille, Kovalaisella olisi melko hyvät mahdollisuudet päästä Frank Williamsin johtamaan brittitalliin.

Red Bull: David Coulthardilla ja Mark Webberillä on sitovat sopimukset ensi vuodesta. Talli käyttää Renault'n moottoreita, joten Briatorella olisi ehkä jonkinlaisia mahdollisuuksia junailla Kovalainen tähän talliin Coulthardin paikalle. Sellainen vaihtoehto vaikuttaa kuitenkin tässä vaiheessa hyvin kaukaa haetulta. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner arvostaa Kovalaista erittäin paljon.

Force India: Todella epätodennäköinen vaihtoehto. On mukana listalla oikeastaan vain siksi, että tallissa on yhä kaksi paikkaa vapaana. Adrian Sutililla on ensi kaudesta sopimus Force Indian kanssa, mutta se on purettavissa. Force Indian kuljettajaehdokasluettelo on pitkä. Se sisältää Sutilin lisäksi mm. Roldan Rodriguezin, Christian Klienin, Vitantonio Liuzzin, Ralf Schumacherin, Franck Montagnyn ja Giancarlo Fisichellan.

Super Aguri: Kuuluu Force Indian kanssa niihin talleihin, joihin Kovalainen voisi mennä vain, jos mitään muuta ei enää ole tarjolla. Super Agurikin on erittäin epätodennäköinen vaihtoehto. Japanilaistalli ei ole vielä virallisesti vahvistanut ensi kauden kuljettajakaksikkoaan, mutta Takuma Saton ja Anthony Davidsonin jatkaminen on hyvin todennäköistä.