Formula 1

Hamilton hehkuttaa Monacon rataa: "Kuin toisesta maailmasta"

Julkaistu:

F1
Mercedes-tallin Lewis Hamilton tunnustaa BBC:lle kirjoittamassaan kolumnissa rakkautensa Monacon F1-kisaviikonloppua kohtaan.
Hamiltonin mukaan Monacon rata on kuljettajan näkökulmasta kiehtova. Ahtaalla katuradalla riittää haasteita, ja kuljettajan on pidettävä jatkuvasti päänsä kylmänä.

- Ajaminen siellä on surrealistista, aivan kuin olisi toisessa maailmassa. Se on vähän niin kuin ajaisi avaruusaluksella radan ympäri. Kaikki tapahtuu niin nopeasti ja asiat vain sujahtavat ohitsesi, Hamilton hehkuttaa.

Jollain toisella radalla yksi pieni virhe ei välttämättä johdas keskeytykseen. Monacossa tilanne on toinen. Virheisiin ei ole varaa. Jos ajolinja ei ole optimaalinen, seinä tulee vastaan äkkiä.

- Normaalilla radalla näkee jarrutuspaikan 500 metrin päästä. Täällä näet sen silmänurkastasi vain pienen hetken ajan, ja sitten on jo jarrutettava. Mutkia ei ole mahdollista nähdä kunnolla, joten jokainen liike on ennakoitava.

Hamilton muutti viime vuonna asumaan Monacoon. Kilpailu on siis nykyisin brittikuljettajan kotikisa. Se tuo mukaan oman lisämausteensa.

- Rakastan asua täällä, varsinkin kun tiedän olevani aivan radan vieressä, Monacon GP:n vuonna 2008 voittanut Hamilton iloitsee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt