Formula 1

Kimi Räikkönen: "Yksi helpoimmista kisoista, jonka olen voittanut"

Julkaistu:

formula 1
Formulakausi 2013 lähti liikkeelle Kimi Räikkösen komennossa.
Formula ykköset ovat kilpailleet Melbournen Albert Parkin radalla kahdeksantoista kertaa.  Yksitoista kertaa kilpailun voittaja on päättänyt kauden maailmanmestarina. Kimi Räikkönen voisi olla kahdestatoista, niin vaivattomasti kauden avauskilpailussa voitto heltisi.

- Hyvältähän tämä tuntuu, mutta se oli vain yksi kilpailu, eikä mitenkään muuta meidän tavoitteita ja työntekoa, Räikkönen kuittasi mestaruusspekulaatiot.

Tuleva viikonvaihde kertoo Lotuksen kilpailukyvyn Malesian helteissä. Melbournen viileissä oloissa Räikkösen meno oli vastustamatonta. Hän ei tehnyt virheitä ja varikkotaktiikka osui nappiin.

- Suunnitelma oli alusta pitäen ajaa kahdella varikkokäynnillä. Kauden ensimmäisessä kilpailussa on aina vaikeaa tietää, milloin mennä varikolle, ettei mene liian ajoissa, mutta me onnistuimme, Räikkönen totesi.

F1-sarjan rengasvalmistaja muutti tälle kaudelle renkaita nopeammin kuluviksi ja samalla pitävämmiksi. Australian GP:n harjoitusten jälkeen arveltiin, että tallit ajavat kahdella tai kolmella pysähdyksellä. Toiseksi ajanut Ferrarin Fernando Alonso ja kolmanneksi paalulta ajanut Red Bull -tallin Sebastian Vettel kävivät vaihtamassa renkaita kolmesti.

- Renkaat alkoivat mureta jo parin kolmen kierroksen jälkeen, ei voitu ajaa niillä yhtä pitkälle kuin muut, Vettel tunnusti.
 

Yksi helpoimmista voitoistaRäikkösen renkaille armelias ajotapa yhdessä Lotuksen hyvän balanssin kanssa saivat renkaat kestämään loppuun asti. Alonso nousi kilpailun lopussa parhaimmillaan noin kuuden sekunnin tuntumaan Räikkösestä, mutta sekään ei "Jäämiestä" huolettanut.

- Fernando sai minua kiinni siinä jossain vaiheessa, kun otin vähän rauhallisemmin koska edessä oli ruuhkaa, Räikkönen viittasi kierroksella ohitettaviin.

Alonso löysäsi vauhtiaan vajaat 10 kierrosta ennen maalia todettuaan, ettei saa Räikköstä kiinni.

- Se oli yksi helpoimmista kisoista, joita olen voittanut. Toivon mukaan tuollaisia kisoja tulee lisää, Räikkönen myhäili.

Seitsemännestä lähtöruudusta startannut Räikkönen nousi johtoon 43. kierroksella ja piti kärkipaikkaa sen jälkeen tukevasti maaliin asti. Voitto oli Räikköselle uran 20. GP-sarjassa ja nosti hänet kaikkien aikojen voittolistalle tasalukemiin Mika Häkkisen kanssa.

Voitto oli myös ensimmäinen Lotuksen nimeä kantavalle tallille F1-kauden avauksessa sitten amerikkalaisen Mario Andrettin, joka voitti Argentiinan GP:n vuonna 1978.
 

Alonso: Pitää analysoida


MM-sarjan avaus kertoi, että Red Bull, Ferrari ja Lotus ovat valmiita taistelemaan mestaruudesta. Red Bullin menestystä verotti kuudenneksi ajaneen Mark Webberin heikko startti ja auton kova renkaiden kulutus.

Ferrarilla jäätiin miettimään, tuliko valittua oikea taktiikka.

- Kimi pystyi fantastisella ajolla käyttämään kahta pysähdystä. Meidän täytyy tehdä analyysiä, Alonso tunnusti.

Williamsin Valtteri Bottas ajoi ensimmäisen GP-kilpailunsa maaliin 14. sijalla.

Ota kantaa

Uskotko, että Kimi Räikkönen voittaa maailmanmestaruuden 2013?

Kyllä 61% En 39%
Ääniä yhteensä 11057

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt