Joutuuko Räikkönen lähtemään Sveitsistä?

Julkaistu:

Kimi Räikköstä, Heikki Kovalaista ja monia muitakin Sveitsissä asuvia miljonäärejä uhkaa merkittävien veroetujen menetys.

Veroparatiisina tunnetussa Sveitsissä tehtiin viime viikolla aloite, joka tähtää kansanäänestykseen rikkaiden ulkomaalaisten saamien verohelpotusten poistamisesta.

Kansanäänestys on tarkoitus järjestää Sveitsin kantoneissa eli hallintoalueilla viimeistään vuonna 2014. Asiaa ajaa mm. kymmeniä toimialoja edustava suuri ammattiliitto Unia.

F1-kuskeista Sveitsissä asuvat Räikkösen ja Kovalaisen lisäksi myös mm. Sebastian Vettel ja Michael Schumacher. Suurin yksittäinen syy heidän muuttoonsa on ollut alhainen veroprosentti.

- En vie täällä keneltäkään työtä. Maksan tänne veroja, joista jokainen Sveitsissä asuva hyötyy, Schumacher sanoi asiasta Sonntag-lehdessä.

- Jos mietitään kokonaisverosummaa, joka yhtäkkiä vähenisi, tavallisten veronmaksajien pitäisi se sitten korvata, vuodesta 1996 asti Sveitsissä asunut saksalaiskuljettaja jatkoi.

Sveitsissä kantoneilla on suuri vapaus päättää asukkaidensa verotuksesta. Ne pystyvät neuvottelemaan asukkaidensa kanssa sopivasta yksilökohtaisesta verotuksesta. Räikkösen on arveltu maksavan tuloistaan veroa enintään kymmenen prosenttia. 

Räikkönen on asunut Sveitsissä siitä saakka, kun hän aloitti F1-uransa 2001. Kovalainen muutti Englannista Sveitsiin 2008. 


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt