Formula 1

F1-tallille murskaava tuomio - ei lainkaan testejä

Julkaistu:

F1-talli koki karvaasti kiristyneiden sääntöjen vaikutuksen: tiimi ei näillä näkymin pääse lainkaan testaamaan autoaan ennen kauden avauskisaa.
Virginistä Marussiaksi nimensä vaihtaneen F1-tallin uusi MR01-ajokki ei läpäissyt Kansainvälisen autoliiton (FIA) viimeistä, 18. törmäystestiä.

Tallin oli tarkoitus aloittaa autonsa viralliset testit torstaina Barcelonassa, missä ajetaan viimeinen testijakso ennen maaliskuussa Australiassa käynnistyvää kautta.

Suunnitelmat menivät kuitenkin täysin uusiksi täksi kaudeksi kiristyneiden sääntöjen vuoksi. Toisin kuin tähän asti, tallit eivät enää saa ajaa edes testeissä, mikäli auto ei ole läpäissyt kaikkia törmäystestejä. Aiemmin riitti, että kaikki törmäystestit läpäistiin ennen ensimmäistä osakilpailua.

FIA:n sääntöihin on kirjattu kaikkiaan 18 erilaista auton turvallisuuteen liittyvää törmäystestiä. Aiemmat 17 testiä läpäissyt Marussia on nyt ainoa talli, joka ei ole vielä saanut ajolupaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Autosportin
mukaan talli keskittyykin nyt auton testiajojen sijaan viimeisen törmäystestin läpäisemiseen.

- Tallimme ei osallistu viimeiseen Barcelonan testijaksoon myöhemmin tällä viikolla. Sen sijaan keskitymme nyt siihen, että uusimme törmäystestin loppuviikosta, talli kertoi tiedotteessaan.

Marussia joutunee lähtemään 18. maaliskuuta Australiassa ajettavaan kauden avauskilpailuun todennäköisesti täysin sokkona, ilman ensimmäistäkään kunnollista testikilometriä. Seurauksia voi toistaiseksi vain arvailla. Marussian kuskeina ensi kaudella ajavat Timo Glock ja ranskalainen keltanokka Charles Pic.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt