Formula 1

Näistä ikimuistoisista hetkistä F1-vuosi muistetaan - katso videot!

Julkaistu:

F1-kausi 2010 oli täynnä värikkäitä tapahtumia. IS Urheilu listasi formulavuoden kuumimmat hetket ja suurimmat puheenaiheet.


Kovalainen palomiehenä

Heikki Kovalaisen Singaporen kilpailu päättyi näyttävästi, kun hän tuli maalisuoralle kirjaimellisesti liekeissä.

Kovalainen joutui lopulta itse myös sammuttamaan palavan auton, mutta palomiehenkin hommat sujuivat suomalaiskuskilta moitteettomasti.

Kuva autoaan sammuttavasta suomalaisesta levisivät kulovalkean tavoin maailman medioihin.

Ferrarin tallimääräys

Hockenheimissa Ferrari käytti säännöissä kiellettyä tallimääräystä saadakseen Fernando Alonson kisan kärkeen ohi tallikaveri Felipe Massan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Fernando on nopeampi kuin sinä. Voitko vahvistaa ymmärtäneesi viestin? kuului radion kautta Ferrarin varikkomuurilta.

Tämän jälkeen Massa hidasti vauhtiaan ja Alonsolla oli helppo työ ohittaa tallikaverinsa.

Lopulta Kansainvälinen autoliitto FIA lätkäisi Ferrarille 100 000 dollarin sakot tallimääräyksen käyttämisestä, mutta pisteet säilyivät ennallaan. Yksi vuoden kuumista puheenaiheista oli kuitenkin syntynyt.
Entisen mestarin epäonnistunut paluu

Seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher palasi F1-radoille kolmen kauden tauon jälkeen, mutta 41-vuotiaan Schumin paluu ei sujunut niin ruusuisesti kuin entinen mestari oli varmasti itse kuvitellut. 

Schumacher jäi täysin suomalais-saksalaisen tallikaverinsa Nico Rosbergin jalkoihin. Schumin sama vanha röyhkeys on kuitenkin edelleen tallella, minkä sai kokea ex-tallikaveri Rubens Barrichello. Schumi oli kiilata brassin varikkomuuriin Unkarin radan pääsuoralla.
Hurja ilmalento


Red Bullin Mark Webber syöksyi hurjaan ilmalentoon törmättyään Heikki Kovalaisen Lotuksen perään Euroopan GP:ssä Valenciassa.

Molemmat selvisivät tilanteesta kolhuitta, mutta joutuivat keskeyttämään. Ilmalento oli kuitenkin F1-vuoden ehdottomasti pelottavin.
Kiistelty kolari


Red Bull -tallin kuljettajat Mark Webber ja Sebastian Vettel kolaroivat Turkin GP:ssä keskenään - ollessaan kaksoisjohdossa! Tilanteen seurauksena Vettel joutui keskeyttämään ja Webber tippui kolmanneksi.  

Myöhemmin tallin sisällä käytiin kovaakin vääntöä siitä, kuka oli syypää kolariin. Kolari oli kuitenkin vain yksi osa kuskiparin keskinäisestä vihanpidosta.

Nuorin mestari


Sebastian Vettelistä tuli 23-vuotiaana F1-historian kaikkien aikojen nuorin mestari. Vettel lunasti mestaruuden otettuaan kauden aikana viisi voittoa sekä peräti kymmenen paalupaikkaa. 


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt