Formula 1

Tämä kuuma kaunotar tahtoo F1-kuskiksi - katso kuvat

Julkaistu:

Sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoiva F1-moguli Bernie Ecclestone on jo vuosia haikaillut naiskuljettajien perään.

Sarjan 60-vuotisen historian aikana radalla on nähty vain viisi naista. Kun sellaista ihmettä edellisen kerran todistettiin, elettiin vuotta 1992. Tuolloin italialainen Giovanna Amati ajoi kolme GP:tä Brabhamilla.

Mutta sen jälkeen on ollut hiljaista.

Yhdysvaltalaista, kuvankaunista Danica Patrickia on toistuvasti koetettu houkutella F1-sarjan uudeksi vetonaulaksi, mutta turhaan. Pohjois-Amerikan omassa Indy-sarjassa ajava Patrick ei ole ollut halukas vaihtamaan sarjaa.

Mutta ei hätää, skotlantilainen Susie Stoddart sen sijaan olisi hyvinkin halukas nousemaan F1-historian kuudenneksi naiskuskiksi.

- Minä unelmoin F1-sarjasta! Stoddart, 27, kertoi itävaltalaisen SportWochen haastattelussa.

- Haluaisin vähintäänkin päästä ajamaan ensimmäiset F1-testini. Sitä minä todella haluaisin tehdä, mutta en tahtoisi olla vain pr-stuntti.

Stoddart ajaa nykyisin Saksan DTM-vakioautosarjassa. Hänellä on tosin kokemusta myös formuloista, sillä hän on ajanut sekä Formula Renault - että Britannian F3-sarjoissa.

Stoddart on tällä hetkellä DTM-sarjassa sijalla 12, kun kautta on jäljellä kahden kisan verran. Skottikaunotar on jättämässä taakseen muun muassa entiset F1-tähdet David Coulthardin ja Ralf Schumacherin.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.