Formula 1

Nico Rosbergin ympärillä hurja huhumylly - Heikki Kovalainen neuvottelee Williamsin kanssa

Julkaistu:

Williamsin saksansuomalaisesta Nico Rosbergista on muodostunut alkukauden aikana yksi formula 1:n MM-sarjan halutuimmista kuljettajista.

Saksalaisen Auto Motor und Sport -lehden mukaan Rosbergin allekirjoitusta kuljettajasopimukseen jahtaa tällä hetkellä yhteensä neljä tallia, joista kolme on kuulunut viime vuosina F1:n tallihierarkiassa kärkikastiin.

Yksi Rosbergin vaihtoehdoista on lehden mukaan se, että hän kirjoittaa jatkosopimuksen Williamsin kanssa. Rosberg on moneen kertaan ilmoittanut viihtyvänsä Williamsilla, vaikka talli ei olekaan viime vuosina taistellut kärkisijoista.

- Williams on joka tapauksessa yksi vaihtoehdoistani, Rosberg kertoo Auto Motor und Sportin mukaan.

Lehden mukaan on kuitenkin hyvin mahdollista, että Rosberg päätyy ensi kaudella joko Jenson Buttonin, Lewis Hamiltonin tai Robert Kubican tallikaveriksi. Rosberg on käynyt viime viikkoina neuvotteluja Brawn GP:n, McLarenin ja BMW:n kanssa.

IS Urheilun tietojen mukaan Rosberg on jo tosin tehnyt monivuotisen sopimuksen BMW:n kanssa.

Mikäli Rosberg kuitenkin sattuisi päätymään McLarenille, joutuisi brittitallin suomalaiskuski Heikki Kovalainen tekemään Auto Motor und Sportin mukaan tilaa saksalaiselle. Lehden mukaan Kovalainen ja Rosberg vaihtaisivat tässä tapauksessa paikkoja, eli Rosbergin saadessa sopimuksen McLarenille Kovalainen ajaisi ensi kaudella Williams-tallissa.

Brawnilla puolestaan Rosbergille tekisi tilaa brasilialaiskonkari Rubens Barrichello ja BMW:lla Nick Heidfeld.

Auto Motor und Sportin mukaan sekä Kovalainen että Barrichello ovat jo käyneet Williamsin kanssa keskusteluja ensi kaudesta.

Nico Rosberg on tällä hetkellä kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä 20,5 pisteen saldolla.