Formula 1

F1-legenda: Renault-kohu on F1-historian suurin skandaali

Julkaistu:

F1:n kolminkertainen maailmanmestari Niki Lauda kokee Renault-tallin aiheuttaman skandaalin lajin kaikkien aikojen pohjanoteerauksena. Laudan mielestä Kansainvälisen autoliiton FIA:n täytyy pitää yllä tiukka linja.

- McLarenin vakoilujuttu kaksi vuotta sitten oli äärimmäisen vakava, mutta mekaanikot ovat aina keskustelleet teknisistä asioista keskenään, Lauda vertasi.

McLaren sai vakoilujupakasta 100 miljoonan dollarin sakon.

- Tämä on jotain uutta. Suurin vahinko ikinä. FIA:n on nyt rangaistava Renaultia raskaasti, jotta urheilun uskottavuus palautuu, Lauda jatkoi.

Toinen kolminkertainen maailmanmestari Jackie Stewart oli samaa mieltä.

- Formula ykkösten sydämessä on jotain perusteellisesti mätää ja vialla. Minun käsitykseni mukaan Formula ykkönen ei ole koskaan ollut yhtä itsetuhoinen. Miljoonat fanit ihmettelevät, ja saattavat pitää ällöttävänä urheilua, joka etenee kriisistä kriisiin. Ja kaikki syyttävät toinen toistaan.

"Laji toipuu tästä"

Bernie Ecclestone kieltäytyi tukemasta miestä, josta odotettiin hänen seuraajaansa.

- On sääli, että Flavio Briatore päätti uransa F1:ssä tällä tavoin, Ecclestone, 78, sanoi.

- Häntä ei voi puolustaa. Hänen tekonsa oli täysin tarpeeton. Sääli, että näin kävi.Ecclestone uskoo edelleen F1:iin vahvasti.

- Tämä lajin on toipunut monta kertaa, vaikka väki on sanonut, että loppu tulee. Ja se toipuu myös tästä. Lajin piti loppua, kun Ayrton Senna kuoli. Lajin piti kuolla, kun Michael Schumacher lopetti.

- Väki sanoo, että vuosi on ollut kiihkeä, mutta niinhän ne aina ovat F1:ssä. Jotain on käynnissä koko ajan. Rauhaa ei ole.