Juuso, Josefiina

Formula 1

Mark Webber tavoittelee hattutemppua

Julkaistu: , Päivitetty:

Maali: Pisteille pääsivät siis 1. Hamilton, 2. Button, 3. Webber, 4. Schumacher, 5. Rosberg, 6. Kubica, 7. Massa, 8. Alonso, 9. Sutil, 10. Kobayashi. Heikki Kovalainen joutui keskeyttämään.

56. kierros: Tilanne nyt: 1. Hamilton, 2. Button, 3. Webber, 4. Schumacher, 5. Rosberg, 6. Kubica, 7. Massa, 8. Alonso, 9. Sutil, 10. Kobayashi. Vettel kommentoi MTV3:lle lyhyesti kolaria. Hän kehotti katsomaan tilanteen tv:stä.

55. kierros: Alonso ja Petrov ottavat pienen kosketuksen. Petrov putoaa useita sijoja. Kamui Kobayashi nousee sijalle 10. Petrov tulee varikolle.

54. kierros: Nyt kisan kovin taistelu käydään sijasta kahdeksan. Vitali Petrov yrittää pitää Fernando Alonson takanaan. Mark Webber saa tiedon McLarenin polttoaineongelmista.

53. kierros: Nyt McLaren kehottaa Jenson Buttonia säästämään renkaita ja polttoainetta. Eli tuskin muuttuu kärkikaksikon tilanne ennen kisan loppua.

52. kierros: Adrian Sutil nousi Kobayashin ohi sijalle 10 ja siis viimeiselle pistesijalle.

51. kierros: Yllätys-yllätys: Bruno Senna keskeyttää kisansa. Hispania Racingin kuskin kausi on ollut murheellinen.

50. kierros: Täytyy sanoa, että Istanbulin kisa on ollut yksi mielenkiintoisimmista pitkään aikaan.

49. kierros: Jenson Button haastaa tosissaan Lewis Hamiltonia ja pääsee hetkeksi ohi, mutta Hamilton kuittaa tilanteen takaisin pääsuoran päässä.

48. kierros: Lewis Hamilton näyttää ajavan Istanbulin kisan voittoon, sillä ajamatta on enää 10 kierrosta.

46. kierros: Webber on jäänyt kärkikaksikosta puolen minuutin päähän. Neljäntenä oleva Schumacher on kahdeksan sekunnin päässä Webberistä.

45. kierros: Tilanne nyt: 1. Hamilton, 2. Button, 3. Webber, 4. Schumacher, 5. Rosberg, 6. Kubica, 7. Massa, 8. Petrov, 9. Alonso, 10. Kobayashi.

44. kierros: Ohhoh! McLaren viestittää Lewis Hamiltonille, että hänen on säästettävä polttoainetta. Se voi olla Jenson Buttonin onni.

43. kierros: Webber tulee vaihtamaan autonsa etusiiven ja samaan aikaan alkaa sataa vettä, mutta Webberin autosta ei vaohdeta renkaita.

42. kierros: Webberin auton etusiivestä puuttuu palanen. Kisaa johtaa siis Lewis Hamilton ja toisena on Jenson Button.

41. kierros: Ei ole totta! Kärkikaksikko Webber-Vettel ajavat yhteen. Vettel joutuu keskeyttämään rengasrikon vuoksi. Vettel yritti ajaa Webberin ohi ja kaksikon auto osuu yhteen.

40. kierros: Viimeisen sääennusteen mukaan sateen olisi pitänyt alkaa kaksi minuuttia sitten, mutta vettä ei sada. Kovalaisen keskeytys johtui ohjaustehostimen ongelmista. Kovalainen ajoi kolme kierrosta ilman tehostinta, sen jälkeen hävisi vaihteet ja sitten kaasu.

39. kierros: Fernando Alonsoa kannustetaan kovasti haastamaan sijalla yhdeksän olevaa Vitali Petrovia. Alonso vaan ei pääse ohi.

38. kierros: Sebastian Vettel ajaa kisan nopeimman kierroksen. Kovalaisen ja Jarno Trullin keskeytysten syy on hydrauliikkavika.

37. kierros: Kärkikymmennikkö on seuraava: 1. Webber, 2. Vettel, 3. Hamilton, 4. Button, 5. Schumacher, 6. Rosberg, 7. Kubica, 8. Massa, 9. Petrov, 10. Alonso.

36. kierros: Ja Kovalainen ei enää varikolta kisaan palaa. Ilmeisesti tekninen vika. Lewis Hamilton oli todella lähellä Sebastian Vetteliä, mutta ei pääse ohi.

35. kierros: Heikki Kovalainen tulee varikolle. Kovalainen oli sijalla 19. Kisan ensimmäinen keskeyttäjä on Kovalaisen tallitoveri Jarno Trulli.

34. kierros: Hallitseva maailmanmestari Jenson Button kellottaa jälleen kisan nopeimman kierroksen.

33. kierros: Uusin sääennuste on se, että klo 16 pitäisi sataa. Aiemman ennusteen mukaan kuuron piti alkaa välillä 15.45-15.50. Neljäntenä oleva Jenson Button ajoi kisan nopeimman kierroksen.

32. kierros: Melkoinen on ihme on toteutumassa, jos tilanne ei muutu. Sillä yksikään auto ei ole joutunut vielä keskeyttämään kisaa.

31. kierros: Vettel on ottanut 0,5 sekuntia Webberiä kiinni. Ero on pienentynyt pikku hiljaa kolmen viime kierroksen aikana.

30. kierros: Kuudentena olevalla Nico Rosbergillä on selvästi vaikeuksia. Perässä oleva Robert Kubica hiillostaa Rosbergiä, mutta ei pääse ohi.

29. kierros: Nyt sadetta odotetaan. Sen pitäisi alkaa aivan näillä hetkillä. Joutuvatko autot vaihtamaan renkaat jälleen?

28. kierros: Heikki Kovalainen on sijalla 18. Jarno Trulli on perässä ja Kovalaisen edellä ovat Williams-kuskit Rubens Barrichello ja Nico Hülkenberg.

27. kierros: Vettel ajaa kisan nopeimman kierroksen. Ero kärkikuski Webberiin on 0,9 sekuntia.

26. kierros: Mercedes GP viestittää Schumacherille, että vesisateen ei pitäisi olla niin kova kuin odotetaan.

25. kierros: Mark Webber yrittää selvästi ajaa nyt kovia kierrosaikoja saadakseen eroa ennen sateen alkua. Neljäntenä oleva Jenson Button puolestaan tyytyy selvästi tarkkailemaan asemia.

24. kierros: Tämän hetken arvion mukaan vesisade tulee välillä 15.45.-15.50 ja sadekuuron arvioidaan kestävän 15 minuuttia.

22. kierros: Sateen uhka on nyt todellinen. Se toisi kisaan jotain uutta, sillä Hamiltonkaan ei ole viime aikoina yrittänyt härnätä Vetteliä.

21. kierros: Kolmantena oleva Lewis Hamilton ajaa nopeimman kierroksen. Viidentenä oleva Michael Schumacher on jäänyt kärjestä jo yli 20 sekuntia.

Sääarvion mukaan 15 minuutin kuluttua saattaa sataa vettä.

20. kierros: Kärkinelikko Webber, Vettel, Hamilton ja Button on päässyt muilta karkuun. Kovalainen on nyt sijalla 18.

19. kierros: Heikki Kovalainen on sijalla 16, mutta hän ei ole käynyt vielä varikolla. Eli Heikki pudonnee jonkun sijan renkaan vaihdon yhteydessä. Hamilton yrittää ohittaa Vetteliä, mutta ei onnistu.

18. kierros: Button johtaa ja viestittää varikolle, että renkaat ovat edelleen hyvät, mutta silti Nappula tulee varikolle.

17. kierros: Jenson Button on nyt kisan kärjessä, kun hän ei ole käynyt vielä varikolla. Sebastian Vettel ajaa kisan nopeimman kierroksen.

16. kierros: Molemmat kärkiautot tulevat varikolle. Hamiltonilla oli jotain ongelmia ja Webber lähtee edelleen ykkösenä takaisin radalle. Ja kaiken lisäksi Sebastian Vettel tulee Webberin ja Hamiltonin väliin toiseksi.

15. kierros: Hamiltonilla on kova yritys päällä, mutta suuressa innossa McLaren luistaa. Sebastian Vettel tulee varikolle. Ja Heikki Kovalainen ajaa Jarno Trullin ohi.

14. kierros: Hamilton hiillostaa entisestään, mutta ei vain pääse ohi. Pitkästä aikaa kunnon taistelua ykkössijasta. Felipe Massa ja Robert Kubica käyvät varikolla.

13. kierros: Hamilton hiillostaa tosissaan Webberiä. McLaren-kuski ajaa jo rinnalle, mutta ei pääse ohi. Vitali Petrov ja Adrian Sutil tulivat varikolle.

12. kierros: Fernando Alonso tulee varikolle. Pehmeät renkaat vaihtuvat koviin. Alonso oli sijalla 14.

11. kierros: Kärkikaksikko alkaa olla aivan omaa luokkaa. Vettel on jäänyt jo 2,6 sekunnin päähän ja neljäntenä oleva Button yli neljän sekunnin päähän. Rubens Barrichello ja Sauberin Kobayashi tulivat varikolle.

10. kierros: Mark Webber ajaa kisan nopeimman kierroksen, mutta australialainen ei pysty pudottamaan Hamiltonia kyydistä.

9. kierros: Hamilton on kasvattanut eroa kolmantena olevaan Vetteliin jo 1,4 sekuntiin. Kolmantena oleva Vettel tuntuu putoavan kärkikaksikon kelkasta.

8. kierros: Kovalaisella mahdollisuus nousta taas yksi sija? 15. oleva Vitantonio Liuzzin auton takasiivestä on irronnut pala. Joutuuko Liuzzi tulemaan varikolle?

7. kierros: Kovalainen oli 0,6 sekunnin päässä Jarno Trullista. Nähtäväksi jää ohittaako suomussalmelainen tallitoverinsa.

6. kierros: Hamilton hiillostaa jatkuvasti Webberiä, mutta todelliset ohitusyritykset ovat jääneet väliin. McLarenin suoranopeudet ovat noin 6 km/h nopeammat kuin Red Bullilla.

5. kierros: Kovalainen on edelleen sijalla 18 ja hänen tallitoverinsa Jarno Trulli on sijalla 17. Sebastian Vettel kellotti juuri kisan nopeimman kierroksen.

4. kierros: Hamilton lähestyy koko ajan Mark Webberiä. Toisena oleva Hamilton on jo 0,334 sekunnin päässä kärkipaikasta.

3. kierros: Sebastian Vettel ei pysy Lewis Hamiltonin perässä. Vettel on jäänyt McLaren-kuskista jo sekunnin.

1. kierros: Hülkenbergin lisäksi avauskierroksen jälkeen varikolle ajaa myös Sebastien Buemi, jolta puhkesi oikea takarengas.

Heikki Kovalainen nousi avauskierroksella sijalta 20 sijalle 18.

Lähtö: Sebastian Vettel nousi Hamiltonin ohi lähdössä, mutta Hamilton kuittasi pian tilanteen takaisin.

Sen sijaan Michael Schumacher nousi neöjänneksi Jenson Buttonin ohi, mutta Button kuittaa tilanteen takaisin ennen avauskierroksen päättymistä. Williamsin Nico Hülkenberg joutui tulemaan varikolle.

Valtaosa autoista lähtee kisaan pehmeillä renkailla. Ainoastaan joitakin loppupään autoja lähtee kovilla renkailla.

Autot lähtivät lämmittelykierrokselle. Kilpailu alkaa muutaman minuutin kuluttua. Mark Webber on suuri suosikki.

Istanbulin F1-osakilpailussa suurin suosikki on kolmatta kertaa peräkkäin paalupaikalta lähtevä Red Bullin Mark Webber.

Australialaisella pilotilla on mahdollisuus hattutemppuun: kolmanteen peräkkäiseen voittoon MM-sarjassa. Webberin voiton puolesta puhuu kaksi seikkaa. Ensinnäkin hän pääsee starttaamaan Istabulin radan ns. puhtaammalta puolelta. Toiseksi Red Bullin autot on rakennettu siten, että ne pärjäävät johtoasemassa.

Webberin vierestä starttaa McLarenin Lewis Hamilton, jolla on kova työ pitää lähdössä takanaan kolmannelta paikalta starttaava Red Bullin Sebastian Vettel. Hamilton joutuu starttaamaan likaiselta puolelta - toisin kuin Red Bullin kuljettajat. Vettelillä oli eilen ongelmia jarrujen kanssa, joten hän toivoo ongelman ratkenneen yön aikana.

Saksalais-suomalainen Nico Rosberg lähtee kuudennesta ruudusta ja Lotuksen suomalaispilotti Heikki Kovalainen paikalta 20.

IS seuraa kisaa kierros kierrokselta.

Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Yle: Lotta Lehtikari haki roolia Aku Louhimiehen tv-sarjasta – yhtäkkiä näyttelijälle ilmestyi 12 seksikohtausta lisää: ”Ne olivat äärimmäisiä”

 2. 2

  Top Gear -tähti Jeremy Clarkson haukkuu Suomen pystyyn – pöyristyi ihmisten käytöksestä: ”Ohikulkijat kehottavat painumaan v*****n”

 3. 3

  Kommentti: Putin hävisi Niinistölle sittenkin!

 4. 4

  Moni suomalainen syö ja stressaa vatsansa pilalle – 10 käytännön vinkkiä, miten suolistovaivoihin saa helpotusta

 5. 5

  Keskimääräisen metsätilan kuolinpesässä puiden arvo 100 000 € – koskee 180 000:ta suomalaista

 6. 6

  Tässä ovat 19 Suomen väkivaltaisinta kaupunginosaa – katso, paljonko sinun asuinalueellasi on pahoinpitelyitä

 7. 7

  Game of Thrones -tähti esittää suomalaiselokuvassa sankaripoliisia – ohjaajan käytös kummastutti: ”Halusin hänet pian ulos asunnostani”

 8. 8

  Santa Cruzin jäsenet ilmoittivat bändin hajoamisesta – raju tilitys Instagramissa: suomalaisyhtyeen laulaja heitettiin ulos keikkabussista

 9. 9

  Paavo Lipponen nostettiin Yhdysvalloissa esiin ”Putinin rikostoverina”

 10. 10

  SM-liigaan suunniteltu radikaaleja muutoksia, tähtipelaajilta täystyrmäys – ”Ei mitään järkeä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tässä ovat 19 Suomen väkivaltaisinta kaupunginosaa – katso, paljonko sinun asuinalueellasi on pahoinpitelyitä

 2. 2

  Suomalainen kateissa Aurinkorannikolla – 22-vuotiaan Jessican äiti huolestui pelottavasta viestistä

 3. 3

  Amanda Harkimo teki DNA-testin – täältä tulevat hänen tummat piirteensä

 4. 4

  Napakymppi-parin rakkaus ei roihahtanut taaskaan – Herra X paljastaa, mikä meni pieleen: ”Ei kaikista suosituin juttu naisten keskuudessa”

 5. 5

  Maria Veitola paljastaa: Näin Yökylässä-sarjaa tehdään – osallistujat tekevät sopimuksen, ”isot pomot” kielsivät vierailun Anneli Auerin luona...

 6. 6

  Hurja keihäshuhu helmikuulta osoittautui todeksi – suomalaisvalmentaja: ”Kyllä siinä monen suut loksahtivat auki”

 7. 7

  Idols-tragedia oli shokki 10 vuotta sitten: Mia Permanto löydettiin kuolleena kotoaan vain 19-vuotiaana – ”Se oli isku vatsaan”

 8. 8

  Paavo Lipponen nostettiin Yhdysvalloissa esiin ”Putinin rikostoverina”

 9. 9

  Pilvi Hämäläinen ottaa ilon irti Meksikossa: poseeraa bikineissä kuin entisaikojen glamourmallit – ”Elin hetken 50-luvun eroottisia kuvia”

 10. 10

  Rikolliset tyhjensivät keihäslegenda Kimmo Kinnusen tilin – ”Kai tässä pitää palata takaisin oravannahkojen käyttöön”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tässä ovat 19 Suomen väkivaltaisinta kaupunginosaa – katso, paljonko sinun asuinalueellasi on pahoinpitelyitä

 2. 2

  Pojanpoika luuli perivänsä kaiken – sitten isotäti kaivoi yllätyksen 15 vuoden takaa

 3. 3

  Kerrostalon parvekelasit oli asennettu väärinpäin – naapureille todellinen yllätys, kun asukas tuli saunasta vilvoittelemaan

 4. 4

  Vaasalaismies löysi lompakostaan kortin, jolla ei saanutkaan Lidlin alennusta – ”Tarkennamme toimintaohjeita”

 5. 5

  Karmeat kuvat: 45-vuotias mies tuhosi vuokra-asunnon täydellisesti – viemäristä paljastui inhottava yllätys

 6. 6

  Huomasitko? Maria Veitolan ja Laura Huhtasaaren käytös tv:ssä puhuttaa – jännite välittyi kotisohvalle

 7. 7

  Videot paljastavat totuuden Arhinmäen väitetystä tönäisystä

 8. 8

  Aamulypsyn Juha Perälä tutustui Lontoossa unelmiensa naiseen ja se oli menoa – tässä on 21-vuotias kuvankaunis Noora

 9. 9

  Urheiluhierojan teko muutti kaiken – hierontapöydällä maannut nainen lamaantui täysin

 10. 10

  IBD lisääntyy Suomessa hurjaa vauhtia: ”35–40-vuotiaiden kohdalla voidaan jo puhua kansantaudista”

 11. Näytä lisää
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Yle: Lotta Lehtikari haki roolia Aku Louhimiehen tv-sarjasta – yhtäkkiä näyttelijälle ilmestyi 12 seksikohtausta lisää: ”Ne olivat äärimmäisiä”

 2. 2

  Top Gear -tähti Jeremy Clarkson haukkuu Suomen pystyyn – pöyristyi ihmisten käytöksestä: ”Ohikulkijat kehottavat painumaan v*****n”

 3. 3

  Kommentti: Putin hävisi Niinistölle sittenkin!

 4. 4

  Moni suomalainen syö ja stressaa vatsansa pilalle – 10 käytännön vinkkiä, miten suolistovaivoihin saa helpotusta

 5. 5

  Keskimääräisen metsätilan kuolinpesässä puiden arvo 100 000 € – koskee 180 000:ta suomalaista

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Tässä ovat 19 Suomen väkivaltaisinta kaupunginosaa – katso, paljonko sinun asuinalueellasi on pahoinpitelyitä

 2. 2

  Suomalainen kateissa Aurinkorannikolla – 22-vuotiaan Jessican äiti huolestui pelottavasta viestistä

 3. 3

  Amanda Harkimo teki DNA-testin – täältä tulevat hänen tummat piirteensä

 4. 4

  Napakymppi-parin rakkaus ei roihahtanut taaskaan – Herra X paljastaa, mikä meni pieleen: ”Ei kaikista suosituin juttu naisten keskuudessa”

 5. 5

  Maria Veitola paljastaa: Näin Yökylässä-sarjaa tehdään – osallistujat tekevät sopimuksen, ”isot pomot” kielsivät vierailun Anneli Auerin luona...

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Tässä ovat 19 Suomen väkivaltaisinta kaupunginosaa – katso, paljonko sinun asuinalueellasi on pahoinpitelyitä

 2. 2

  Pojanpoika luuli perivänsä kaiken – sitten isotäti kaivoi yllätyksen 15 vuoden takaa

 3. 3

  Kerrostalon parvekelasit oli asennettu väärinpäin – naapureille todellinen yllätys, kun asukas tuli saunasta vilvoittelemaan

 4. 4

  Vaasalaismies löysi lompakostaan kortin, jolla ei saanutkaan Lidlin alennusta – ”Tarkennamme toimintaohjeita”

 5. 5

  Karmeat kuvat: 45-vuotias mies tuhosi vuokra-asunnon täydellisesti – viemäristä paljastui inhottava yllätys

 6. Näytä lisää