Formula 1

Michael Schumacherin ajolupa kunnossa: saa superlisenssin

Julkaistu:

Michael Schumacherin paluulle formula ykkösiin ei ole teknisiä esteitä. Kansainvälinen autoliitto FIA vahvisti saksalaisen saavan F1-kuljettajilta vaadittavan superlisenssin.

Schumacherin superlisenssi meni vanhaksi toissa kauden lopussa, kun hän päätti lopettaa kilpailemiseen. Hän saa kuitenkin uuden ilman ylimääräisiä kuvioita, sillä hän täyttää sääntöpykälän, jonka mukaan superlisenssin saa kuljettaja, joka on ajanut viimeisen kolmen vuoden aikana vähintään 15 gp-kilpailua.

Schumacher, 40, ajoi kaudella 2006 täyden sarjan, eli 18 gp-kilpailua. Autourheilun saksalainen kattojärjestö DMSB on jo jättänyt FIA:lle anomuksen Schumacherin lisenssistä.Seitsemän MM-titteliä voittanut saksalainen on tulossa Kimi Räikkösen tallitoveriksi Ferrarille. Hän korvaa tallissa Unkarin gp:ssä loukkaantuneen Felipe Massan. Legendan paluuta riemuittiin Räikkösessä Schumacherin paluu kilparadoille ei herätä suuria tunteita, monilta muilta urheilijoilta ja toimittajilta se sen sijaan kirvoitti ylistäviä kommentteja.

- Rata-autoilun jumala on palannut. Legenda ajaa jälleen, hehkutti saksalainen Bild-lehti.

- Häntä poltteli päästä takaisin radoille, mutta kukaan ei odottanut sitä, Ralf Schumacher totesi veljensä paluusta saksalaisen N-24-televisioaseman haastattelussa.

- Ottaen huomioon kaikki viime aikojen negatiiviset otsikot lajin ympärillä, F-ykkösille ei olisi voinut tapahtua mitään parempaa kuin mitä velimiehen paluu on, Ralf hehkutti.

Sanoillaan Ralf viittaisi muiden muassa Kansainvälisen autoliitto FIA:n ja tallien väliseen sääntökiistaan.

Samaa mieltä Ralfin kanssa oli entinen huippujalkapalloilija ja Bayern Münchenin nykyinen puheenjohtajana Franz Beckenbauer.

- Kun Schumacher lopetti, jätin F-ykkösten katselemisen. Nyt aloitan uudelleen, Beckenbauer tuumi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.