Formula 1

Lewis Hamiltonista tuli kerralla F1-supertähti

Julkaistu:

Britannia meni sunnuntaina täysin sekaisin nuoresta F1-kuljettajastaan Lewis Hamiltonista. Itsensä kerralla formulahistoriaan ajanutta Hamiltonia suitsutetaan kuningaskunnassa yli-ihmisenä, formulan ihmepoikana ja nuorena sensaationa.

McLarenilla ajavasta Hamiltonista tuli sunnuntaina Bahrainissa ensimmäinen kuljettaja, joka on päässyt palkintopallille ensimmäisissä kolmessa kisassaan.

F1-keltanokka johtaa MM-sarjaa tähtikuljettajien, aisaparinsa Fernando Alonson ja Ferrarin Kimi Räikkösen, kanssa. Britit uskovatkin, että 22-vuotiaalla formulanoviisilla on mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus ensimmäisellä F1-kaudellaan.

- Kun Michael Schumacher lähti, ajattelin, että me voimme voittaa. Mutta sitten kisoihin ilmestyikin toinen yli-ihminen. Hän on aivan uskomattoman taitava. Harmi, ettei hän ole tallissani, Williamsin tallipäällikkö Frank Williams voivotteli.

Britit ovat syystäkin innoissaan: 22-vuotias on saarivaltakunnan ensimmäinen vakavasti otettava voittajaehdokas sitten Damon Hillin, joka voitti mestaruuden 1996. David Coulthard ajoi ensin Mika Häkkisen ja sitten Kimi Räikkösen varjossa. Yli sata GP-kisaa ajanut Jenson Button on voittanut ainoastaan yhden kilpailun.

Hamilton kertoi pitävänsä Kimi Räikköstä esikuvanaan.

- Kimi on täydellisen cool. Hän ei koskaan suostu kommentoimaan mitään kenellekään. Totaalisen cool, Hamilton huokaili.