Formula 1

Räikkönen ei piitannut Hamiltonin loistoajasta

Julkaistu:

McLaren-tallin Lewis Hamiltonin loistoaika formula ykkösten Saksan GP:n toisessa harjoituksessa ei tehnyt vaikutusta Kimi Räikköseen. Ferrarin suomalaispilotti aikoo taistella paalupaikasta Hockenheimin radalla lauantaina. Paalutaisto käytäneen McLarenin ja Ferrarin välillä.

- Vaikka Hamilton heitti toisen harjoituksen lopulla kovan kierrosajan, en ole huolissani. Kun ajettiin suurin piirtein samanlaisilla bensalasteilla, vauhti olivat ihan samaa tasoa (McLarenin kanssa), ellei parempikin, Räikkönen kuvaili menoaan.

Hamilton teki parhaan ajan molemmissa harjoituksissa. Räikkönen oli toisen harjoituksen kolmas 0,7 sekunnin erolla kärkeen ja avausjakson viides niin ikään 0,7 sekunnin erolla kärkeen.

- Riittääkö vauhti paalupaikkaan, se ei selvinnyt tänään. Olisin pystynyt ajamaan vähän kovempaakin, mutta sille ei nyt ollut tarvetta, Räikkönen kertaili perjantain antia.

Ferrari-talli keskittyi perjantaina auton säätöjen ja renkaiden testaamiseen. Työn tulokset tyydyttivät Räikköstä, vaikka tekemistäkin jäi.

- Olen kohtuullisen tyytyväinen auton suorituskykyyn, Räikkönen sanoi.

Räikkösen tallitoveri Felipe Massa oli toisessa harjoituksessa toinen 0,6 sekuntia kärjestä, ja ensimmäisellä jaksolla kolmas 0,2 sekuntia kärkiajasta.

Kovalaisella
vielä säädettävää

McLarenin Heikki Kovalainen oli harjoitusten toinen ja neljäs. Hän ei ollut ajokkiinsa tyytyväinen.

- Ei vielä oikein tuntunut sellaiselta kuin sen pitäisi olla, Kovalainen arvioi ajokkiaan.

Onko paalupaikasta taisteleminen realismia?

- Ei mennä veikkaamaan mitään, vaikka paalusta aika-ajossa aina ajetaankin, Kovalainen linjasi.

Ensimmäisellä harjoitusjaksolla Kovalainen jäi Hamiltonista 0,12 sekuntia. Toisella jaksolla ero venähti sekuntiin. Kovalainen ei osannut selittää miksi. Halusiko McLaren vain säväyttää tallin saksalaisen moottorinvalmistajan kotikisassa ajattamalla Hamiltonia kevyellä autolla?

- En tiedä mistä vedosta siinä oli kysymys, mutta en ole aikaerosta huolissani. Olin omiin kierrosaikoihini tyytyväinen. Kokeilin molempia rengasseoksia kilpailua varten ja Lewis todennäköisesti testasi eri juttuja, Kovalainen totesi aika-erosta.

Rosbergin
auto iskussa

Williams-tallin Nico Rosberg ajoi perjantain harjoituksissa sijat 6 ja 7.

- Viime viikon testissä meillä oli täällä uusia osia autossa, jotka paransivat sen aerodynaamista tehokkuutta. Rata sopii nyt paremmin meidän autolle, joten nyt on syytä odottaa parempaa viikonloppua kuin muutamissa edellisissä kisoissa, Rosberg tuumi.

BMW:n Robert Kubica ajoi perjantaina ensi kertaa urallaan gp-viikonvaihteen testejä Hockenheimin radalla, joka ei ollut viime kaudella MM-sarjassa. Puolalaiskuljettajalla oli vaikeuksia löytää rytmi ja hän törmäsi aamulla rengasvalliin ulosajon jälkeen. Toisessa harjoituksessa hän oli kahdeksas.