Formula 1

Ensi kauden F1-sarjassa sittenkin kaksi Schumacheria?

Julkaistu: , Päivitetty:

Hektisessä F1-maailmassa kaikki on mahdollista. Jopa se, että ensi kauden sarjassa nähdään sittenkin kaksi Schumacheria.

Michael Schumacherin pikkuveljeä Ralf Schumacheria on kosiskeltu serbitaustaisen Stefan GP:n kuskiksi. Pikku-Schumi vahvisti jo hetken "tiedossa" olleen asian saksalaisen Bild-lehden haastattelussa.

Muut tallitulokkaat havittelivat nuorempaa Schumacheria jo aiemmin talvella, mutta saksalainen ei tarttunut täkyyn.

Stefan GP:n kohdallakin asiassa on vielä kaksi isoa kysymysmerkkiä. Rehvakkaista elkeistään huolimatta Stefan GP:lle ei ole - ainakaan toistaiseksi - myönnetty paikkaa F1-sarjaan, eikä Schumacherin lopullisesta halukkuudestakaan ole varmuutta.

- Nähtäväksi jää, onko tarjous oikeasti kiinnostava, Schumacher linjasi.

Talli kärkkyi jalansijaa jo Kansainvälisen autoliiton FIA:n tallihaun ensimmäisellä kierroksella, mutta jäi Lotuksen, Camposin, Manorin (nyk. Virgin) ja USF1:n taakse. Serbien toiveet elävät kuitenkin edelleen, kun Camposilla ja USF1:llä on uutisoitu olevan pahoja talousvaikeuksia jo ennen kauden alkua.

F1-sarjan kaupallisia oikeuksia hallitseva Bernie Ecclestone on jo väläytellyt sivulauseissaan vihreää valoa Stefan GP:lle. Talli ilmoitti joka tapauksessa rahtaavansa ajokalustonsa Bahrainiin maaliskuista avausosakilpailua silmällä pitäen. Stefan GP aikoo myös ajaa testejä ennen kauden alkua.

Kaikesta päätellen Stefan GP on aikeissaan tosissaan ja mahdollista on myös se, että tallille on annettu kulisseissa jonkinlaisia lupauksia sarjaan pääsystä. Muuten kaluston vieminen turhan pantiksi Bahrainiin vaikuttaa typerältä rahan hassaukselta.

Myös serbitalliin liitetyt kuskinimet ovat kovaa, joskin ikääntyneempää kalustoa. Schumacherin lisäksi myös maailmanmestari Jacques Villeneuve on yhdistetty Stefaniin.

Lehtitietojen mukaan Camposille auton valmistava Dallara on myynyt tai myymässä rungon Stefanille Camposin maksamattomien laskujen vuoksi. Campos kuitenkin kiistää tiedon.

Jos näin silti tapahtuu, Camposin sijaan Bahrainin starttiviivalla taidetaan sittenkin nähdä espanjalaisen sijaan serbialainen tiimi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.