Formula 1

Heikki Kovalainen ruoski itseään

Julkaistu:

McLarenin Heikki Kovalainen syytteli suorituksestaan lähinnä itseään. Suomussalmelainen ei saanut vauhdikkaimmiksi todettuja superpehmeitä renkaita millään oikeaan kuosiin.

- Oli enemmän vikaa miehessä kuin missään muussa. En päässyt olosuhteiden kanssa ollenkaan rytmiin, joten peiliin on katsottava, ruudusta seitsemän starttaava Kovalainen tuumi.

Ajassa mitattuna Kovalainen ei jäänyt kauas kahdesta ensimmäisestä rivistä. Ero tallitoveri Lewis Hamiltoniin venyi 1,2 sekuntiin, mutta Kimi Räikkönen päihitti maanmiehensä vain 0,35 sekunnilla.

Vaikka katuradalla on vaikeaa ohittaa, uskoo Kovalainen mahdollisuuksiinsa. Vuosi sitten tulokkaana hän nousi Montrealissa neljänneksi 19:nnestä lähtöruudusta.

- Taktiikkamme on aika konservatiivinen. Kisan tulos riippuu siitä, kuinka kilpailu kehittyy, ja mitä kaikkea sen aikana tapahtuu. Voittihan Kimikin täällä 2005 lähdettyään seiskaruudusta, hymynsä löytänyt Kovalainen sanoi.

Renaultin Fernando Alonso yllätti nelossijallaan, Ferrarin Felipe Massa sen sijaan petti kuutospaikallaan. Yksi varikon onnellisimmista oli kaksikon väliin kiilannut Williamsin Nico Rosberg.

- Paras kierrokseni onnistui nappiin, radan hajoaminen ei onneksi vaikuttanut juuri mitenkään. Oletan, että Alonso on liikkeellä kevyemmällä autolla, joten mahdollisuudet sijoituksen parantamiseen ovat olemassa, wiesbadenilainen iloitsi.